Κορονοϊός: «Πρασινίζει» η Ελλάδα στον χάρτη του ECDC - Σημάδια βελτίωσης σε περιοχές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορονοϊός: «Πρασινίζει» η Ελλάδα στον χάρτη του ECDC - Σημάδια βελτίωσης σε περιοχές

Με πράσινο χρώμα απεικονίζεται η Ελλάδα στον τελευταίο χάρτη θετικότητας που δημοσίευσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου.  

insider

Αυτό συνεπάγεται πως καταγράφονταν λιγότερα από 25 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους κατά τις τελευταίες 14 ημέρες και το ποσοστό των θετικών τεστ ήταν κάτω από 4%.

Παράλληλα, σχεδόν η μισή Ελλάδα, από τη Θεσσαλία και κάτω έχει «περάσει» στο πορτοκαλί χρώμα από κόκκινο (25 - 150 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού), που σημαίνει ότι οι περιοχές αυτές βρίσκονται σε χαμηλότερο κίνδυνο έναντι των προηγούμενων εβδομάδων, ενώ στο «κόκκινο» παραμένει η Βόρεια Ελλάδα, η Θεσσαλία, η Μακεδονία και η Θράκη, όπου καταγράφονται περισσότερα από 150 κρούσματα κορονοϊού ανά 100.000 κατοίκους.

Αντίθετα, στο «πράσινο» συγκαταλέγονται τα Δωδεκάνησα, τα Επτάνησα και οι Κυκλάδες, με λιγότερα από 25 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. 

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως χθες, Πέμπτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 873 νέα κρούσματα, 476 διασωληνωμένους και 55 θανάτους.

Παράλληλα στις 27 Δεκεμβρίου 2020 αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί για τον κορονοϊό στην Ελλάδα, οπότε και για συμβολικούς λόγους θα εμβολιαστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος χαρακτήρισε μάλιστα την επιχείρηση «Ελευθερία» την «πιο σύνθετη άσκηση που έχει οργανώσει ποτέ το ελληνικό κράτος».

Βάσει του Εθνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Εμβολιασμών, στην πρώτη φάση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού θα δοθεί προτεραιότητα σε περίπου 70.000 άτομα. Πρόκειται για υγειονομικούς, ηλικιωμένους που διαμένουν σε οίκους ευγηρίας και στους υπαλλήλους αυτών των δομών, σε όσους περιθάλπονται, διαμένουν ή εργάζονται σε δομές φροντίδας χρόνια πασχόντων και σε κέντρα αποκατάστασης, και τέλος σε αξιωματούχους που επιτελούν κρίσιμο έργο για τη λειτουργία του κράτους και της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider