Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε ότι απέχουμε ακόμα από την άρση του lockdown, καθώς, όπως είπε, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί πριν από τις 14 Δεκεμβρίου. Η μοναδική εξαίρεση σε αυτό ίσως είναι τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία τα οποία ενδέχεται ν’ ανοίξουν στις 7 Δεκεμβρίου.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να υπάρξει ενιαίο άνοιγμα της χώρας και όχι άνοιγμα «διαφορετικών ταχυτήτων». Βέβαια τις οριστικές αποφάσεις θα τις καθορίσουν δύο παράγοντες: ο αριθμός των κρουσμάτων και η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας.

Σε κάθε περίπτωση, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τέλος της επομένης εβδομάδας όταν και αναμένεται να υπάρχει μία πιο ξεκάθαρη εικόνα, καθώς αυτή τη στιγμή όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται και δεν ληφθεί κάποια απόφαση.

Την παράταση του lockdown μέχρι τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου είχε ανακοινώσει την Πέμπτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σήμερα, Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργος θα επισκεφθεί τα Νοσοκομεία Παπαγεωριου και Ιπποκράτειο, το Κέντρο Υγείας στον Εύοσμο και το κέντρο του ΕΚΑΒ στην Πυλαία. Επίσης θα συναντηθεί με τον Δημαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζερβα και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικωστα. Στις 14.00 θα παραχωρήσει συνέντευξη στον ραδιοσταθμό Status Fm