Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του δήμου Πειραιά για το 2021

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του δήμου Πειραιά για το 2021
Ως προς τα μεγάλα έργα του δήμου, ο Γιάννης Μώραλης, επεσήμανε ότι αποτελούν προτεραιότητα, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες της καθημερινότητας των κατοίκων της πόλης.

Το ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης 2021 και o προϋπολογισμός εσόδων και εξόδων οικονομικού έτους 2021, καθώς και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Πειραιά, εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία σε ειδικές συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Παράλληλα, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη μείωση των τελευταίων ετών σε όλες τις κατηγορίες των ανταποδοτικών τελών για το 2021.

«Το πρόγραμμα του προϋπολογισμού, το σημαντικότερο εργαλείο για την υλοποίηση του αναπτυξιακού οράματος του δήμου, καταρτίστηκε υπό δύσκολες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού», ανέφερε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, κάνοντας λόγο για έναν ρεαλιστικό, ισοσκελισμένο και σύννομο προϋπολογισμό.

«Η ψήφιση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος, είναι κορυφαίες διαδικασίες για τον δήμο Πειραιά. Φέτος καλούμαστε να λειτουργήσουμε σε ένα δύσκολο περιβάλλον λόγω της πανδημίας, ωστόσο όπως έχω ξαναπεί, οφείλουμε να προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τους δημότες και την πόλη μας», ανέφερε ο δήμαρχος Πειραιά.

Ως προς τα μεγάλα έργα του δήμου, ο Γιάννης Μώραλης, επεσήμανε ότι αποτελούν προτεραιότητα, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες της καθημερινότητας των κατοίκων της πόλης και οι απαραίτητες προσπάθειες συνεχίζονται, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου.

Επίσης, όπως δήλωσε ο ίδιος ο δήμαρχος Πειραιά, το 2021 οι πολίτες του δήμου θα δουν μείωση 5% σε όλες τις κατηγορίες των ανταποδοτικών τελών. «Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση των τελευταίων ετών στον δήμο Πειραιά. Η δημοτική αρχή θα συνεχίσει να στηρίζει με πρωτοβουλίες και δράσεις τους δημότες, τις επιχειρήσεις και τις ευπαθείς ομάδες της πόλης μας».

Τέλος, ο κ. Μώραλης χαρακτήρισε ιδιαίτερα ικανοποιητικό το γεγονός, ότι το τεχνικό πρόγραμμα για το έτος 2021 ψηφίστηκε και από την πλειοψηφία των συνδυασμών της αντιπολίτευσης, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το προσωπικό του δήμου, που καταβάλει εν μέσω της πανδημίας υπεράνθρωπες προσπάθειες, επισημαίνοντας ωστόσο πως «πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης για όλους».

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider