Κορονοϊός: Αρχές Δεκεμβρίου οι ανακοινώσεις για τα 3 πιο ελπιδοφόρα εμβόλια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορονοϊός: Αρχές Δεκεμβρίου οι ανακοινώσεις για τα 3 πιο ελπιδοφόρα εμβόλια
«Περιμένουμε ανακοινώσεις είτε στα τέλη Νοεμβρίου είτε στις αρχές Δεκεμβρίου».

«H επιδημία θα τελειώσει με τα εμβόλια και τρία είναι τα πιο ελπιδοφόρα», τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας, παρουσιάζοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα που οδήγησαν την κυβέρνηση στην απόφαση να επιβάλει εκ νέου lockdown, από το πρωί του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το ECDC, το lockdown «έχει τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και το μεγαλύτερο βαθμό βεβαιότητας ως μέτρο» και η χρήση μάσκας «έχει μια σημαντική βεβαιότητα και αποτελεσματικότητα και ένα μεγαλύτερο εύρος», ενώ παράλληλα είναι «το πιο εύκολο μέτρο που υιοθετείται από όλες τις χώρες. Θεωρείται ότι θα προλάβει εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους, εάν η χρήση της γίνει σε μεγάλα ποσοστά του πληθυσμού που υποφέρει αυτή τη στιγμή, μέχρι να έρθει το εμβόλιο». τόνισε κάνοντας μια αναφορά στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων, το οποίο αναφέρει τα μη φαρμακευτικά μέτρα που μπορεί να πάρει μια κοινωνία για να προστατευτεί από τον ιό.

«Περιμένουμε ανακοινώσεις είτε στα τέλη Νοεμβρίου είτε στις αρχές Δεκεμβρίου. Ήδη έχουν φτάσει στις μελέτες φάσης 3 και στις μελέτες της φάσης 1 και 2 έχουμε καλά αποτελέσματα σε μικρούς πληθυσμούς πολιτών», πρόσθεσε.

Υπάρχει μια πλατφόρμα που περιλαμβάνει πάνω από 200 εμβόλια, είπε ακόμα και τα εμβόλια αυτά έχουν διαφορετική κατασκευή το καθένα και θα πρέπει να δοθούν με ειδικό σχεδιασμό. Είπε ακόμα ότι ο υπουργός Υγείας τον τελευταίο μήνα έχει αναλωθεί σε έναν σχεδιασμό της εμβολιαστικής προσπάθειας που θα ακολουθήσει διεθνή πρότυπα.

«Ήδη», είπε, «έχουν καταρτισθεί οι κατηγορίες των πολιτών που θα εμβολιαστούν πρώτοι». Συμμετέχουμε σε όλα τα φόρα και ενημερωνόμαστε ώστε η κοινή προσπάθεια να γίνει ισόνομα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, είπε επίσης.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.