Στο «πορτοκαλί» η Θεσσαλονίκη - Έρχονται ανακοινώσεις και αυστηρότερα μέτρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο «πορτοκαλί» η Θεσσαλονίκη - Έρχονται ανακοινώσεις και αυστηρότερα μέτρα
Ο έντονος προβληματισμός για τη Θεσσαλονίκη που εκφράστηκε στις χθεσινές τηλεδιασκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου φέρνει και αυστηρότερα μέτρα.

Η αύξηση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη φέρνει αλλαγή του επιδημιολογικού επιπέδου και αυστηρότερα μέτρα εντός των ημερών.

Ο έντονος προβληματισμός για τη Θεσσαλονίκη που εκφράστηκε στις χθεσινές τηλεδιασκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου φέρνει και αυστηρότερα μέτρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reader.gr, καθώς θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν κλειδωμένη η αναβάθμιση του επιπέδου επιδημιολογικής επιβάρυνσης από το 2 στο 3 τις επόμενες μέρες. Πρακτικά, με τα χρώματα του χάρτη που παρουσιάστηκε προ ημερών, η Θεσσαλονίκη βαίνει προς το «πορτοκαλί».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr, η οριστική συζήτηση αναμένεται να γίνει στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων την Τετάρτη, καθώς, όπως είχε προαναγγελθεί, η κατάσταση κάθε περιφερειακής ενότητας θα αξιολογείται τακτικά ανά δύο εβδομάδες. Η κυβέρνηση και οι υγειονομικές αρχές, όμως, είναι σε συναγερμό, καθώς το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται-χθες ήταν 49-, ενώ ο μέσος όρος των νοσούντων είναι εξαιρετικά χαμηλός, μόλις στα 33 έτη. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως αρρωσταίνουν κυρίως νέοι άνθρωποι, κάτι που συνδέεται προφανώς και με φαινόμενα συνωστισμού, όπως αυτά που παρατηρήθηκαν το Σαββατοκύριακο στην πλατεία Αριστοτέλους και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, εφόσον επιβεβαιωθεί το σενάριο της αλλαγής επιπέδου υγειονομικής επιβάρυνσης, αυτό μπορεί να έχει εφαρμογή άμεσα και όχι από την ερχόμενη Δευτέρα, προκειμένου και να προληφθεί το Σαββατοκύριακο, αλλά και ο εορτασμός του Αγίου Δημητρίου στις 26 Οκτωβρίου.

Πρακτικά, το «πορτοκαλί» στάδιο σημαίνει, μεταξύ άλλων, συναθροίσεις έως 9 ατόμων σε όλους τους χώρους, λειτουργία της εστίασης στο 50%, με 4 άτομα ανά τραπέζι, χώρους θεαμάτων με 30% πληρότητα και έως 50 άτομα σε εκκλησίες.

Την Πέμπτη αναμένεται να βρεθεί στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ έχει ήδη ματαιωθεί η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και εκτιμάται πως δύσκολα θα ανέβουν στην πόλη τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και η Κατερίνα Σακελλαρόπουλου για την εθνική επέτειο, αν και οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν τις αμέσως επόμενες μέρες.

Διαβάστε επίσης:

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider