Ισχυρή καταιγίδα στην Αττική - Πλημμυρισμένοι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρή καταιγίδα στην Αττική - Πλημμυρισμένοι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας
Η πυροσβεστική μάλιστα, μέσα σε λίγη ώρα δέχτηκε περίπου 40 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων.

Η κακοκαιρία, που έχει πλήξει από χθες πολλές περιοχές του Ιονίου και της δυτικής Ελλάδας, έφτασε και στα κεντρικά της χώρας, με τους κεραυνούς να κάνουν τη νύχτα μέρα στο λεκανοπέδιο από τις 5 τα ξημερώματα της Τρίτης.

Στο κέντρο της Αθήνας πλημμύρισαν δρόμοι, μάλιστα σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, μέσα σε 20 λεπτά οι δρόμοι γύρω από το Εφετείο πλημμύρισαν, με τα οχήματα να κινούνται με μεγάλη προσοχή. Η πυροσβεστική μάλιστα, μέσα σε λίγη ώρα δέχτηκε περίπου 40 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι το μεσημέρι στην Αττική, όταν και αναμένεται σταδιακή βελτίωση της χώρας, η οποία θα αρχίσει από τα δυτικά.

Η ΕΜΥ έχει προειδοποιήσει για ακραία καιρικά φαινόμενα και σήμερα, καθώς αναμένονται και χαλαζοπτώσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Παράλληλα, και οι άνεμοι θα είναι ισχυροί έως θυελλώδεις, που στην Αττική θα φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Προβλήματα στη Δυτική Ελλάδα

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία τη νύχτα σε Ιόνιο και Δυτική Ελλάδα.

Στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς μέσα σε περίπου δέκα λεπτά η πόλη είχε ήδη πλημμυρίσει. Η σφοδρή βροχόπτωση γέμισε νερά τους δρόμους για άλλη μία φορά στο νησί, που ακόμη προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του από την κακοκαιρία «Ιανός».

Στην Κέρκυρα δρόμοι πλημμύρισαν ενώ η πυροσβεστική δέχτηκε κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στις περιοχές Σάροκο, Σιδάρι και Πυργί. Στη Δασιά και στο Μον Ρεπό έγιναν κλήσεις για κοπές δέντρων που έπεσαν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Στην Πρέβεζα τη νύχτα καταγράφηκε μεγάλος αριθμός κεραυνών. Μάλιστα, από την πτώση ενός κεραυνού στην περιοχή της Κρυοπηγής, άναψε φωτιά, με την πυροσβεστική να χρειάζεται να επέμβει στο σημείο. Κλήσεις δέχτηκε η πυροσβεστική και στην Άρτα για όπου κι εκεί η κακοκαιρία προκάλεσε αρκετά προβλήματα.

Η κακοκαιρία είναι έντονη στην δυτική Πελοπόννησο, ενώ και στην Πάτρα ξέσπασε καταιγίδα. Έντονη ήταν από χθες η κακοκαιρία και στην Μακεδονία και την Θράκη, όπου δημιουργήθηκαν μάλιστα υδροστρόβιλοι σε Χαλκιδική και Θάσο.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider