Καραμανλής για μέσα μαζικής μεταφοράς: Προσλήψεις προσωπικού μέσα στο επόμενο τρίμηνο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καραμανλής για μέσα μαζικής μεταφοράς: Προσλήψεις προσωπικού μέσα στο επόμενο τρίμηνο
«Μέχρι αρχές Οκτωβρίου τα ΚΤΕΛ θα αναλάβουν 200 περιφερειακά δρομολόγια στην Αττική και μέχρι αρχές του νέου έτους θα προστεθούν στο στόλο επιπλέον 300 λεωφορεία, ηλικίας κάτω της δεκαετίας, με leasing», σημείωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

«Η σημερινή κυβέρνηση παρέλαβε λιγότερα από 800 λεωφορεία σε κυκλοφορία και σήμερα έχει καταφέρει να κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας 1.050 λεωφορεία», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε όμως ότι ο μέσος όρος ηλικίας των οχημάτων ξεπερνά τα 16 χρόνια, ενώ υπάρχουν ελλείψεις σε οδηγούς. Και υπογράμμισε ότι μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα γίνουν προσλήψεις προσωπικού.

«Μέχρι αρχές Οκτωβρίου τα ΚΤΕΛ θα αναλάβουν 200 περιφερειακά δρομολόγια στην Αττική και μέχρι αρχές του νέου έτους θα προστεθούν στο στόλο επιπλέον 300 λεωφορεία, ηλικίας κάτω της δεκαετίας, με leasing», σημείωσε.

Μέσα μεταφοράς και πανδημία

Όσον αφορά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και την πανδημία του κορονοϊού, ο κ. Καραμανλής κατ' αρχάς διευκρίνισε ότι η χρήση μάσκας απαιτείται εκεί όπου δεν μπορούν να τηρηθούν αποστάσεις. «Επομένως για αυτό το λόγο φοράμε μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και αυτό δεν γίνεται μόνο στην Αθήνα, γίνεται σε όλες τις μεγαλουπόλεις που αντιμετωπίζουν ακριβώς τα ίδια προβλήματα ανά τον κόσμο», προσέθεσε.

Όσον αφορά το Μετρό, σημείωσε ότι έχουν ήδη μειωθεί οι χρονοαποστάσεις και συνεχίζεται η προσπάθεια, ενώ ευχαρίστησε τους εργαζόμενους που είχαν και ανάκληση αδειών το καλοκαίρι, καθώς και την Ελληνική Αστυνομία που διενεργεί τους ελέγχους για τη χρήση μάσκας και έχει την αρμοδιότητα για την επιβολή προστίμων.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider