Κορονοϊός: Ποια μέτρα ισχύουν από Δευτέρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορονοϊός: Ποια μέτρα ισχύουν από Δευτέρα
Ο νομός βρίσκεται στο «κόκκινο» ενώ όσον αφορά τους δήμους της οι πιο επιβαρυμένοι είναι Αθήνα, Πειραιάς, Κηφισιά και Περιστέρι. 

Ανησυχία προκαλούν στους επιστήμονες αλλά και στην κυβέρνηση τα κρούσματα του Covid-19 στην περιφέρεια Αττικής.

Ο νομός βρίσκεται στο «κόκκινο» ενώ όσον αφορά τους δήμους της οι πιο επιβαρυμένοι είναι Αθήνα, Πειραιάς, Κηφισιά και Περιστέρι.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν, από αύριο, Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου κλείνουν οι χειμερινοί κινηματογράφοι και αναστέλλονται όλες οι συναυλίες σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους. Απαγορεύονται επίσης οι συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων, σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους. Για τις θρησκευτικές τελετές, το ανώτατο όριο θα είναι τα 20 άτομα. Επίσης από Δευτέρα θεσπίζεται η υποχρεωτική τηλεργασία στο 40% για τους εργαζόμενους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και η κλιμακωτή μετάβαση των δημοσίων υπαλλήλων προς τις εργασίες τους, στις 07:00, στις 08:00, στις 09:00 το πρωί. Οι ασυμπτωματικοί ασθενείς που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες όπως οι μετανάστες στο εξής θα μεταφέρονται σε ξενοδοχεία καραντίνας. Στο μεταξύ υπάρχει ισχυρή σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων στους άνω των 65.

Έπεται μάλιστα συνέχεια, καθώς αν συνεχιστεί η αυξητική τάση θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών και νέα μέτρα. Ανοιχτό είναι πλέον το ενδεχόμενο επαναφοράς των sms για την κυκλοφορία, κυρίως για τους ηλικιωμένους, ενώ κανείς δεν αποκλείει πλέον και το lockdown, για διάστημα 15 ημερών. Εν' ολίγοις η κυβέρνηση προχωρά σε έναν σχεδιασμό κλιμάκωσης των απαγορεύσεων και των περιορισμών προκειμένου να αποφύγουν ένα δεύτερο lockodown που θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες στην οικονομία. Αυτός άλλωστε είναι ο βασικός στόχος όλων σχεδόν των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων που βλέπουν να ξεσπά με ταχείς ρυθμούς στο δεύτερο κύμα της πανδημίας στην γηραιά ήπειρο.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider