Αυτά είναι τα νέα περιοριστικά μέτρα στην Αττική

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυτά είναι τα νέα περιοριστικά μέτρα στην Αττική
Τα νέα μέτρα έχουν ισχύ από αύριο 16 Σεπτεμβρίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας και τις πλατείες. Ορίζεται όριο πληρότητας το 50% σε όλες τις συναυλίες. Δείτε όλα τα μέτρα.

Νέα περιοριστικά μέτρα για την Αττική, που φέρει από μέτριο έως υψηλό επιδημιολογικό κίνδυνο, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα νέα μέτρα έχουν ισχύ από αύριο 16 Σεπτεμβρίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά:

-Ορίζεται όριο πληρότητας το 50% σε όλες τις συναυλίες, από 75% που ίσχυε μέχρι σήμερα. Οι θεατές θα είναι υποχρεωτικά καθήμενοι, θα πρέπει να φορούν μάσκα, ενώ απαγορεύεται το αλκοόλ και το κάπνισμα.

-Κέντρα διασκέδασης με ζωντανή μουσική: Αναστέλλεται η λειτουργία τους για 14 ημέρες.

-Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας, δημόσιους και ιδιωτικούς, αλλά και σε εξωτερικούς χώρους συναθροίσεων (πλατείες, στάση λεωφορείων, ουρές σε καταστήματα).

-Στο 60% ορίζεται η πληρότητα σε θερινούς και χειμερινούς κινηματογράφους, αλλά και θέατρα, ενώ καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

-Λαϊκές αγορές: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε παραγωγούς και καταναλωτές. Στις λαϊκές θα απασχολείται το 50% των παραγωγών και θα πρέπει να τηρούνται αποστάσεις.

-Στα τραπεζοκαθίσματα ορίζεται κανόνας έξι ατόμων.

Να σημειωθεί εδώ ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς ζήτησε από τους ανθρώπους που είναι άνω των 65 ετών να φορούν μάσκα.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider