Μπακογιάννης: Το πράσινο της Αθήνας είναι πλέον ζητούμενο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπακογιάννης: Το πράσινο της Αθήνας είναι πλέον ζητούμενο
Στόχος μας μέσα στην επόμενη χρονιά να παραδοθούν περισσότερα από 15 πάρκα τσέπης σε όλη την Αθήνα.

Για το πράσινο της Αθήνας το οποίο έπαψε να είναι πολυτέλεια αλλά έγινε ζητούμενο για την καθημερινότητα ολόκληρου του μηχανισμού του δήμου μιλά ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης σε νέα ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook.

Η ανάρτηση του Δημάρχου Αθηναίων για τις παρεμβάσεις που έγιναν τον πρώτο χρόνο της θητείας του, στον τομέα πρασίνου αναφέρει ότι «ο πρώτος χρόνος δουλειάς για το πράσινο της Αθήνας έπαψε να είναι πολυτέλεια. Έγινε ζητούμενο για την καθημερινότητα ολόκληρου του μηχανισμού του Δήμου» με αποτέλεσμα «η πόλη να αλλάζει πολύ, λίγο λίγο».

Αναφερθείς στις δράσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ο κ. Μπακογιάννης σημειώνει πως «πέρα από τους χώρους πρασίνου που δημιουργούμε, καθημερινά φροντίζουμε τον ήδη υπάρχοντα φυσικό πλούτο της πόλης. Επιπλέον όπως επισημαίνει«φυτέψαμε περισσότερους από 3.000 θάμνους στις πλατείες της Αθήνας και 580 δέντρα. Συντηρούμε καθημερινά τους λόφους, τα πάρκα και όλους τους πνεύμονες της πόλης. Προχωρήσαμε σε μια σημαντική, καινοτόμα διαδικασία για την άμεση ενίσχυση της υπηρεσίας πρασίνου. 10.000 νέα πολύχρωμα λουλούδια στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης. Τετραπλασιάσαμε τον προϋπολογισμό για την αναβάθμιση του πρασίνου και ενισχύσαμε σημαντικά τον εξοπλισμό. Δημιουργήσαμε το πρώτο πάρκο τσέπης. Βρίσκεται στην Κυψέλη».

Τέλος όπως αναφέρει «μέσα στην επόμενη χρονιά στόχος μας να παραδοθούν περισσότερα από 15 παρόμοια πάρκα σε όλη την Αθήνα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider