Στο ΣτΕ το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την ολοκληρωμένη ανάπλαση της ΔΕΘ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο ΣτΕ το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την ολοκληρωμένη ανάπλαση της ΔΕΘ
Προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας απεστάλη το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την ολοκληρωμένη ανάπλαση της Έκθεσης.

Στην τελική ευθεία μπαίνει η υλοποίηση της δέσμευσης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, για την αναβάθμιση της ΔΕΘ σε ένα πρότυπο εκθεσιακό κέντρο διεθνούς εμβέλειας με σύγχρονες υποδομές και χώρους πρασίνου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας απεστάλη το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την ολοκληρωμένη ανάπλαση της Έκθεσης.

«Η έγκριση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας -μέσα σε μόλις ένα έτος- του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) για το Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και του Πολεοδομικού Σχεδίου Εφαρμογής αυτού, αναδεικνύει την προσήλωση της κυβέρνησης στην ανάδειξη των αναπτυξιακών προοπτικών της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας», δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρης Οικονόμου, αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος.

Όπως τόνισε «η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ, με έμφαση στις σύγχρονες υποδομές και τους κοινόχρηστους χώρους πρασίνου, θα ενισχύσει την εξωστρέφεια της πόλης, καθιστώντας την κέντρο αναφοράς στη Νοτιοανατολική Ευρώπη».

Απ' την πλευρά του ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος, επεσήμανε ότι «στόχος της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του ΕΠΣ -η οποία περιλαμβάνει όρους, περιορισμούς και γενικές κατευθύνσεις- είναι τόσο η πληρέστερη προστασία και ορθολογική διαχείριση του περιβάλλοντος, όσο και η προστασία της αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς».

Το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) αφορά την έγκριση ΕΠΣ στην περιοχή του Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης και τον καθορισμό χρήσεων γης, όρων και περιορισμών δόμησης, την περιβαλλοντική έγκριση του ΕΠΣ και την έγκριση του Πολεοδομικού Σχεδίου Εφαρμογής (ΠΣΕ) αυτού.

Υπενθυμίζεται ότι το ΕΠΣ στο χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου Δήμου Θεσσαλονίκης, συνολικής εκτάσεως 176.087,65 τ.μ., καθορίζει έξι τομείς όρων δόμησης, καθώς και χρήσεις γης.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider