Κεραμέως: Απολύτως τεκμηριωμένη η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κεραμέως: Απολύτως τεκμηριωμένη η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία
Η προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό και έχουν εξεταστεί όλα τα μέτρα προστασίας καθώς και οι εναλλακτικές.

Για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία, μίλησε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Όπως εξήγησε, η προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό και έχουν εξεταστεί όλα τα μέτρα προστασίας καθώς και οι εναλλακτικές.

Αναφορικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία, η Υπουργός Παιδείας τόνισε πως έχει τεκμηριωθεί πλήρως από τους ειδικούς, γιατί η χρήση μάσκας είναι ασφαλής και ό,τι πιο πολύτιμο για να θωρακίσουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους γύρω μας.

Ο Γιώργος Παπαδάκης επεσήμανε στην Υπουργό πως η απουσία που θα χρεώνεται μαθητής που δεν θα προσέρχεται με μάσκα στο σχολείο, μοιάζει με τιμωρητικό μέτρο. Από την πλευρά της, η κ. Κεραμέως εξήγησε πως «θα αφιερωθεί χρόνος για να μάθουν τα παιδιά πως η μάσκα είναι απαραίτητη».

Η Υπουργός Παιδείας εξέφρασε τη βεβαιότητα πως όλα τα αναλώσιμα (μάσκες, αντισηπτικά, κτλ) θα είναι εγκαίρως στα σχολεία. Ερωτηθείσα για το τι θα συμβεί σε περίπτωση που εκπαιδευτικός βρεθεί θετικός στον ιό, ανέφερε πως θα γίνεται ιχνηλάτηση και θα υπάρχουν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.

Η Νίκη Κεραμέως άκουσε, επίσης, τις καταγγελίες του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Καλλιθέας, που υποστηρίζει ότι το Υπουργείο είναι απροετοίμαστο για την αντιμετώπιση κρουσμάτων κορονοϊού σε εκπαιδευτικούς. Όπως είπαν μέλη του Συλλόγου, μετά από κρούσμα κορονοϊού σε συνάδελφό τους, δεν έχει πάει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να τους κάνει τεστ.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider