Τσιόδρας: Να επιβραβεύουμε τα παιδιά που χρησιμοποιούν τη μάσκα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσιόδρας: Να επιβραβεύουμε τα παιδιά που χρησιμοποιούν τη μάσκα
Η χρήση της μάσκας πρέπει να συνοδεύεται και με τα υπόλοιπα μέτρα τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Με μια ανασκόπηση των κρουσμάτων του Αυγούστου ξεκίνησε την ενημέρωση ο κ. Τσιόδρας λέγοντας ότι δυστυχώς καταγράφηκαν πολλοί θάνατοι και αναφερόμενος στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι είπε ότι δυστυχώς εκεί έχουν καταγραφεί 21 θάνατοι.

Σήμερα 1η Σεπτεμβρίου 20202, ανακοινώθηκαν 207 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 10524, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

2.112 (20.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4710 (44.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

38 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 10 (26.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 94.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 153 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 271 θανάτους συνολικά στη χώρα. 97 (35.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η χρήση της μάσκας πρέπει να υφίστανται και να συνοδεύεται και με τα υπόλοιπα μέτρα όπως η τήρηση των αποστάσεων και το σωστό πλύσιμο των χεριών ανέφερε ο κ. Τσιόδρας τονίζοντας πως η σωστή χρήση της βοηθά στον περιορισμό.

Για τα παιδιά δήλωσε πως θα ωφεληθούν περισσότερο από την εκπαιδευτική διαδικασία παρά από την απουσία από το σχολείο. Η παρουσία τους στο σχολείο είναι απαραίτητη και δεν μπορεί να αντικατασταθεί από τίποτα, είπε ακόμα. Ο Σωτήρης Τσίοδρας τόνισε πως «Το παράδειγμα στα παιδιά το δίνουμε εμείς οι μεγάλοι» και πως θα πρέπει να υπάρχει επιβράβευση προς τα παιδιά που χρήσιμοποιούν τη μάσκα. «Να απαντάμε στα παιδιά με ειλικρίνεια», δήλωσε ο ίδιος.

Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα αν απαιτηθεί ακόμα και σε όλη την χώρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider