Θεοδωρικάκος προς μαθητές: Σας εμπιστευόμαστε, όπως και την ελληνική οικογένεια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεοδωρικάκος προς μαθητές: Σας εμπιστευόμαστε, όπως και την ελληνική οικογένεια
Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί για τα σχολεία.

Στην λήψη όλων των μέτρων που απαιτούνται για μια ασφαλή σχολική χρονιά αναφέρθηκαν ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου με την υπουργό Παιδείας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί για τα σχολεία και αφορούν:

- Επιχορήγηση της ΚΕΔΕ με ποσό άνω των 6 εκατ. ευρώ προκειμένου να διατεθούν δωρεάν μάσκες στο σύνολο των μαθητών και των εκπαιδευτικών, δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων.

- Στελέχωση των σχολείων με πάνω από 9.000 υπαλλήλους (ως προσωπικό καθαριότητας).

- Διάθεση 175 εκατ. ευρώ στις περιφέρειες προκειμένου να διασφαλιστεί η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία.

Επεσήμανε εξάλλου ότι υπάρχει η πρόβλεψη για άδεια ειδικού σκοπού στους γονείς που εργάζονται στο δημόσιο, ενώ για τα παιδιά που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες και πρέπει να μείνουν σπίτι, προβλέπεται για τους γονείς τους που είναι δημόσιοι υπάλληλοι τηλεργασία ή εργασία μειωμένου εναλλακτικού ωραρίου προκειμένου να διασφαλιστεί η παραμονή τους στο σπίτι.

Απευθυνόμενος στους μαθητές, ο υπουργός τόνισε πως «χρειάζεται να φοράτε τη μάσκα για την υγεία και την ασφάλεια της δική σας και των αγαπημένων σας προσόπων. Όποια μάσκα φοράτε, δεν θα κρύψει ποτέ την καθαρή ματιά σας στο αύριο και στη ζωή που σχεδιάζετε και δημιουργείτε. Σας εμπιστευόμαστε, όπως εμπιστευόμαστε και την ελληνική οικογένεια, αλλά και τους εκπαιδευτικούς μας».

«Χρειαζόμαστε 1 εκατ. ευρώ το μήνα για τα αντισηπτικά των σχολείων. Για την προμήθεια μασκών συγκεντρώθηκαν 91 προτάσεις στον σχετικό διαγωνισμό και άμεσα θα έχουμε τους τελικούς αναδόχους», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Πέτσας: Ικανός αριθμός συμπολιτών μας δεν επέστρεψε από τις διακοπές

«Για να κερδίσουμε τον πόλεμο με την πρωτοφανή, παγκόσμια, υγειονομική και οικονομική κρίση που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού χρειάζεται ομαδική δουλειά. Κυβέρνηση, τοπική αυτοδιοίκηση, εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς», τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου.

Όπως επεσήμανε «η κυβέρνηση και η τοπική αυτοδιοίκηση έχουν συνεργαστεί στενά όλο αυτό το διάστημα καθώς η σχολική χρονιά που ξεκινά σε λίγες μέρες είναι διαφορετική. Χρειάζονται πρόσθετα μέτρα προστασίας ώστε τα σχολεία μας να παραμείνουν κυψέλη γνώσης, όχι εστία διασποράς του κορονοϊού.

Και ενώ το υπουργείο Παιδείας είναι αρμόδιο για τη νέα σχολική χρονιά σε όλες τις βαθμίδες, είναι εξαιρετικά σημαντικός ο ρόλος του υπουργείου Εσωτερικών και των Δήμων, που - στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους - κάνουν ό,τι χρειάζεται για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, από τη μέριμνα για το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας, μέχρι την εξασφάλιση της αναγκαίας απολύμανσης και της διάθεσης όλων των αναλώσιμων υλικών, όπως μάσκες και αντισηπτικά.

Σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των σχολείων, θα ήθελα να σημειώσω ότι ικανός αριθμός συμπολιτών μας δεν έχουν επιστρέψει ακόμη στα αστικά κέντρα. Ιδίως στην Αθήνα, μέχρι τις 31 Αυγούστου, με βάση την ανάλυση δεδομένων κινητικότητας του πληθυσμού - από τα διόδια, τις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές μεταφορές, καθώς και τις αστικές συγκοινωνίες - φαίνεται ότι περίπου το 85% των κατοίκων της πρωτεύουσας επέστρεψαν στην πόλη».

Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε: «Καλούμε λοιπόν όλους τους γονείς να επιστρέψουν τις επόμενες ημέρες με τα παιδιά τους στο σπίτι. Και να φροντίσουν, για το καλό όλης της οικογένειας, να μείνουν ασφαλείς περιορίζοντας τις επαφές τους με την ευρύτερη κοινότητα για τις επόμενες μέρες μέχρι την έναρξη των μαθημάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider