Κορονοιός: Πρόστιμο 10.000 ευρώ επιβλήθηκε σε οίκο ευγηρίας στον Κορυδαλλό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορονοιός: Πρόστιμο 10.000 ευρώ επιβλήθηκε σε οίκο ευγηρίας στον Κορυδαλλό
Σε εξέλιξη είναι σαρωτικοί έλεγχοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων σε όλη τη χώρα.

Πρόστιμο 10.000 ευρώ επιβλήθηκε σε οίκο ευγηρίας στον Κορυδαλλό, καθώς κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκαν παραβάσεις που έχουν να κάνουν με μη επίδειξη αρχείου καθημερινής θερμομέτρησης προσωπικού και με απουσία αντισηπτικού στην είσοδο. Σημειώνεται ότι η δυναμικότητα του εν λόγω οίκου ευγηρίας υπερβαίνει τους 40 ωφελούμενους.

Σε εξέλιξη είναι σαρωτικοί έλεγχοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων σε όλη τη χώρα, μετά τις ανακοινώσεις της αρμόδιας υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου, για τα πρωτόκολλα αυξημένης προστασίας των ηλικιωμένων σε δομές φιλοξενίας τους.

Οι έλεγχοι στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων διεξάγονται καθημερινά από μικτά κλιμάκια του ΕΟΔΥ, της ΕΑΔ αλλά και κλιμάκια της ΔΙΜΕΑ υπό τον συντονισμό του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, της Γενικής Γραμματείας Προστασίας του Πολίτη και της Γενικής Γραμματείας Προστασίας του Καταναλωτή.

«Δίνουμε απόλυτη προτεραιότητα στην προστασία των ηλικιωμένων συμπολιτών μας. Οι έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων είναι ήδη εντατικοί σε όλη τη χώρα. Για τη διενέργειά τους αξιοποιούμε τη συνεργασία όλων των ελεγκτικών μηχανισμών που διαθέτει η Πολιτεία. Πρέπει οι υπεύθυνοι των δομών να καταλάβουν ότι η τήρηση των μέτρων είναι απαραίτητη για την προστασία των ηλικιωμένων συμπολιτών μας. Ως υπουργείο Εργασίας είμαστε αποφασισμένοι αυτό να το διασφαλίσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά η υφυπουργός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider