Στις 5 Σεπτεμβρίου έρχονται τα πρώτα πέντε από τα 50 νέα λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στις 5 Σεπτεμβρίου έρχονται τα πρώτα πέντε από τα 50 νέα λεωφορεία του ΟΑΣΘ
Τα μεταχειρισμένα λεωφορεία έρχονται από τη Λειψία της Γερμανίας. Τι δήλωσε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου ξεκινά η τμηματική παραλαβή των συνολικά 50 μεταχειρισμένων λεωφορείων από τη Λειψία της Γερμανίας, ώστε να ενισχυθούν οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης. Την ανακοίνωση έκανε ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε, νωρίτερα τη Δευτέρα, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο κ. Ζέρβας είπε πως τα πέντε πρώτα λεωφορεία θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη έως τις 5 Σεπτέμβρη και υπογράμμισε πως η αγορά όλων των οχημάτων κόστισε στον δήμο 550.000 ευρώ, συν το ΦΠΑ. «Ούτε σεντ παραπάνω» είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε πως τα υπόλοιπα έξοδα για τη μεταφορά και την ταξινόμηση των λεωφορείων, τα έχει αναλάβει ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης:

Στη διάρκεια της τοποθέτησης του, υπεραμύνθηκε της πολιτικής της διοίκησής του να δημιουργήσει ένα εκτεταμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων. «Αναγνωρίζω ότι ειδικά στην αρχή πολλοί ξεβολεύονται, υπάρχουν δυσκολίες. 'Έτσι γίνεται σε κάθε αλλαγή. Είμαστε δίπλα σε όλους τους δημότες και τους επιχειρηματίες. Ακούμε τα παράπονα, παρεμβαίνουμε και δίνουμε λύσεις», συμπλήρωσε αναφορικά με τις διαμαρτυρίες για τη δημιουργία ποδηλατόδρομου στη λεωφόρο Κ. Καραμανλή. Αναφέρθηκε ακόμη στα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των αυξανόμενων κρουσμάτων κορονοϊού, στο σχέδιο ανάκαμψης μετά την ακύρωση της ΔΕΘ, αλλά και στις ασφαλτοστρώσεις και στις παρεμβάσεις που προγραμματίζονται μέσα στο επόμενο διάστημα σε 100 δρόμους. Παράλληλα, έκανε γνωστό πως τις επόμενες ημέρες θα επανατοποθετηθούν στην οδό Μητροπόλεως τα πασσαλάκια, τα οποία απομακρύνθηκαν για τις ανάγκες των έργων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider