Κορονοϊός: 254 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Δύο ακόμα θάνατοι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορονοϊός: 254 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Δύο ακόμα θάνατοι
Πάνω από 200 κρούσματα καταγράφηκαν και την Παρασκευή. Νέα αυστηρότερα μέτρα από την Πολιτική Προστασία.

Συνολικά 254 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας ανακοίνωσε την Παρασκευή ο ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 6.632, εκ των οποίων το 55.0% αφορά άνδρες.

1.592 (24.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3207 (48.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 7 (31.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 59.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 136 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 223 θανάτους συνολικά στη χώρα. 77 (34.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Αυστηρότερα μέτρα έως τις 24 Αυγούστου

  • Θα τηρείται όριο 50 ατόμων στις κοινωνικές εκδηλώσεις, εκτός από εστιατόρια, θέατρα, σινεμά.

  • Χώροι εστίασης και διασκέδασης θα κλείνουν στις 12 το βράδυ,στην Αττική και σε όλα τα νησιά Αργοσαρωνικού και στα Κύθηρα

  • Ειδικά μέτρα σε Πάρο και Αντίπαρο από αύριο το πρωί στις 6:00 απαγορεύονται εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις άνω των 9 ατόμων, στους χώρους εστίασης το αντίστοιχο όριο θα είναι τα 4 άτομα, ενώ θα πρέπει να φορούν όλοι μάσκα παντού σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Τα μαγαζιά θα κλείνουν στις 12.

  • Παράταση των μέτρων στον Πόρο.

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε στρατόπεδα και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και μεταναστών.

  • Όσοι επιστρέφουν από άδειες σε οίκους ευγηρίες, σε δομές μεταναστών και στρατόπεδα πρέπει να κάνουν τεστ για τον κορονοϊό. Τα μέλη των ομάδων αυξημένων κινδύνου που εργάζονται στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα θα εργάζονται με τηλεργασία.

  • Σύσταση για χρήση μάσκας παντού σε όσους επιστρέφουν από διακοπές από περιοχές με επιβαρυμένα επιδημιολογικά στοιχεία.

Παράλληλα, έκανε έκκληση στους πολίτες που γυρίζουν από διακοπές σε νησιά με αυξημένα κρούσματα να υποβάλλονται σε τεστ για κορονοϊό ή σε οικειοθελή καραντίνα 7 ημερών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider