Σύψας: Βρισκόμαστε με το «ένα πόδι» στο δεύτερο κύμα κορονοϊού - Έρχονται νέα μέτρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σύψας: Βρισκόμαστε με το «ένα πόδι» στο δεύτερο κύμα κορονοϊού - Έρχονται νέα μέτρα
Τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού φέρνουν στο «τραπέζι» νέα μέτρα προστασίας.

Συναγερμό προκάλεσε στους ειδικούς το ρεκόρ των 262 κρουσμάτων σε ένα 24ωρο με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων να είναι ανοιχτό ενόψει Δεκαπενταύγουστου.

Ενδεικτική της ανησυχίας των ειδικών η δραματική έκκληση που απηύθυνε χθες ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας για τήρηση των μέτρων.

Ο καθηγητής μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, αφού επανέλαβε πως το ζητούμενο είναι να τηρούνται τα υπάρχοντα μέτρα, σημείωσε πως πλέον η χώρα βρίσκεται με το «ένα πόδι» στο δεύτερο κύμα κορονοϊού και είπε πως θα συζητηθεί το ενδεχόμενο να υπάρχει «πλαφόν» στον αριθμό ατόμων που θα συγκεντρώνονται σε παρέες ακόμη και στους ανοιχτούς χώρους.

«Όλα αυτά λοιπόν είναι αλλεπάλληλες αρνητικές εξελίξεις, οι οποίες δεν προοιωνίζουν κανένα καλό μέλλον. Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο 2ο κύμα για να μην πω ότι είμαστε με το ένα πόδι στο 2ο κύμα και το μόνο που είναι σχετικά παρήγορο είναι ότι ο αριθμός των διασωληνώσεων είναι σχετικά χαμηλός, αλλά αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

O κ. Σύψας ανέφερε πως νέα μέτρα θα συζητηθούν από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και σήμερα ή αύριο και αυτά τα οποία «θα περιλαμβάνουν κυρίως τον περιορισμό των ανθρώπων που μπορεί να είναι μαζί σε έναν ανοιχτό χώρο. Δηλαδή θα υπάρχει ένα ανώτατό όριο π.χ. για μια παρέα δεν θα μπορεί να είναι πάνω από ένα συγκεκριμένο αριθμό ατόμων, ο οποίος θα συζητηθεί», ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στους ελέγχους, κάνοντας έκκληση στους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα.

«Δεν μπορούμε να ελέγξουμε όλο τον κόσμο, όλο τον πληθυσμό, εν μπορούμε να πάμε σε κάθε παραλία, σε κάθε νησί και σε κάθε πλατεία. Επομένως απευθυνόμαστε στον κάθε πολίτη ξεχωριστά. Δεν πρέπει να παίζουμε με την επιδημία, είναι φοβερά επικίνδυνη, σκοτώνει και σκοτώνει και νέους ανθρώπους. Ούτε αυτοί, οι οποίοι το βλέπουν ελαφρά και χαλαρά είναι αλώβητοι. Τώρα που έχουμε μία μεγάλη επιδείνωση της επιδημίας, θα ήθελα ν' απευθύνω μία ύστατη έκκληση σε όλους τους πολίτες, να τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα ασφάλειας».

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider