Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους τον Αύγουστο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους τον Αύγουστο
Σειρά έκτακτων μέτρων ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο Νίκος Χαρδαλιάς, μετά τη σημαντική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στη χώρα μας τα τελευταία 24ωρα.

Από αύριο 1η Αυγούστου έως και τις 31 του μήνα - δηλαδή όλο τον Αύγουστο - καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, το απόγευμα της Παρασκευής, μετά τη σημαντική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στη χώρα μας τα τελευταία 24ωρα.

Διαβάστε επίσης:

Όλα τα μέτρα

Ειδικότερα, τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς είναι τα εξής:

-Από αύριο 1η Αυγούστου έως και τις 31 Αυγούστου καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων λατρείας. Εξαιρούνται, ωστόσο, οι χώροι εστίασης και η χρήση μάσκας σε ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα και παιδιά.

-Από αύριο 1η Αυγούστου έως και τις 15 Αυγούστου, αναστέλλονται τα επισκεπτήρια και επομένως απαγορεύονται οι επισκέψεις σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, αστέγων και νοσοκομεία, καθώς και των ιατρικών επισκεπτών στα νοσοκομεία.

-Από Δευτέρα 3 Αυγούστου έως και τις 15 Αυγούστου θεσπίζεται ανώτατο όριο 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως γάμους, βαπτίσεις και κηδείες.

-Από Δευτέρα 3 Αυγούστου έως και τις 9 Αυγούστου απαγορεύονται οι όρθιοι στα μπαρ.

-Παρατείνεται η απαγόρευση πανηγυριών και άλλων εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους έως 31 Αυγούστου.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς διεμήνυσε πως είναι ισχυρή η σύσταση για χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, όταν δεν είναι εφικτή η τήρηση των αποστάσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider