Καραμανλής: Είμαι αισιόδοξος για τη μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα 1,20 ευρώ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καραμανλής: Είμαι αισιόδοξος για τη μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα 1,20 ευρώ
Με την εφαρμογή της μείωσης του ΦΠΑ, το ενιαίο εισιτήριο που σήμερα κοστίζει 1,40 ευρώ, θα μειωθεί σε 1,28 ευρώ. Η πρόταση του Κώστα Καραμανλή προβλέπει προς τα κάτω στρογγυλοποίηση στα 1,20 ευρώ.

Αισιόδοξος για τη μείωση της τιμής του εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες, από τα 1,40 ευρώ που είναι σήμερα, στα 1,20 ευρώ, εμφανίστηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μετά τη μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13%.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι με την εφαρμογή της μείωσης του ΦΠΑ, το ενιαίο εισιτήριο που σήμερα κοστίζει 1,40 ευρώ, θα μειωθεί σε 1,28 ευρώ.

Η πρόταση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών εκτιμά πως η στρογγυλοποίηση να πρέπει να γίνει προς τα κάτω, στα 1,20 ευρώ, αντί να γίνει προς τα πάνω, στα 1,30 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Ειδικότερα, ο κ. Καραμανλής, ερωτηθείς εάν προσδοκά να υιοθετηθεί η πρόταση του προς το οικονομικό επιτελείο για την προς τα κάτω στρογγυλοποίηση της μείωσης του εισιτηρίου του ΟΑΣΑ, στα 1,20 ευρώ, εμφανίστηκε «αισιόδοξος».

Υπενθύμισε μάλιστα ότι η ΝΔ το 2015 είχε παραδώσει το εισιτήριο στα 1,20 ευρώ και ο ΣΥΡΙΖΑ το πήγε στα 1,40 ευρώ.

Η μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13% θα έχει ισχύ από την 1η Ιουνίου έως και την 31η Οκτωβρίου και αφορά στα εισιτήρια όλων των μέσων μεταφοράς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider