Αποχή σε 12 Ειρηνοδικεία της Αττικής αποφάσισαν οι δικαστικοί υπάλληλοι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αποχή σε 12 Ειρηνοδικεία της Αττικής αποφάσισαν οι δικαστικοί υπάλληλοι
Οι δικαστικοί υπάλληλοι καταγγέλλουν «έλλειψη μέτρων προστασίας από την πανδημία».

Με απόφαση του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας, κατέρχονται από αύριο Τρίτη σε απόχη οι δικαστικοί υπάλληλοι των Ειρηνοδικείων Αμαρουσίου, Αχαρνών, Ελευσίνας, Καλλιθέας, Κρωπίας, Ιλίου, Λαυρίου, Νέας Ιωνίας, Μαραθώνος, Μεγάρων, Περιστερίου και Χαλανδρίου.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι υποστηρίζουν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις λειτουργίας τους που προβλέπονται από την σχετική κοινή υπουργική απόφαση.

Ειδικότερα διαφωνούν με την «απουσία αστυνομικού οργάνου ή υπαλλήλου σεκιούριτι που θα ελέγχει την προσέλευση των πολιτών και των δικηγόρων στις δικαστικές υπηρεσίες, ώστε να διασφαλίζεται το προβλεπόμενο όριο των ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται ταυτόχρονα σε κλειστούς χώρους».

Σύμφωνα με την με την υπ΄ αριθμ. 26804/25-4-2020 απόφαση των υπουργών Δικαιοσύνης και Υγείας, από αύριο θα επαναλειτουργήσουν μερικώς οι δικαστικές υπηρεσίες σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες των συναινετικών προσημειώσεων στα Ειρηνοδικεία και Πρωτοδικεία και τις διαδικασίες ασφαλιστικών μέτρων που αφορούν αναγκαστικές προσημειώσεις, συντηρητικές κατασχέσεις και εξαλείψεις προσημειώσεων στα Πρωτοδικεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider