Θεσσαλονίκη: Μέχρι τέλος Απριλίου ολοκληρώνεται η παραχώρηση των 25 περιαστικών γραμμών του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεσσαλονίκη: Μέχρι τέλος Απριλίου ολοκληρώνεται η παραχώρηση των 25 περιαστικών γραμμών του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ
Ολοκληρώνεται το συγκοινωνιακό έργο από τα ΚΤΕΛ για λογαριασμό του ΟΑΣΘ.

Μια «ανάσα» πριν από την ολοκλήρωσή της βρίσκεται η ανάληψη μέρους του συγκοινωνιακού έργου από τα ΚΤΕΛ για λογαριασμό του ΟΑΣΘ, αφού ως το τέλος του τρέχοντος μηνός θα έχει «τελεσφορήσει επιτυχώς η παραχώρηση και των 25 περιαστικών γραμμών που προέβλεπε η διετής σύμβαση». Αυτό ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) Γιάννης Τόσκας.

Τα δρομολόγια

Στο πλαίσιο αυτό, με σημερινή του ανακοίνωση ο ΟΣΕΘ επισημαίνει ότι από τη Δευτέρα 27 Απριλίου θα εξυπηρετείται από την «ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης» η γραμμή 56 του ΟΑΣΘ «Ν.Σ.Σ-Ωραιόκαστρο». Καθημερινά θα εκτελούνται για το Ωραιόκαστρο περισσότερα από 160 δρομολόγια, με επτά λεωφορεία, τα οποία θα αυξηθούν σε εννέα κατά τη χειμερινή περίοδο.

Μέχρι το τέλος Απριλίου αναμένεται και η ενσωμάτωση των δύο τελευταίων γραμμών του ΟΑΣΘ και συγκεκριμένα της γραμμής 55 «Σταυρούπολη- Ωραιόκαστρο- Παλ. Συμμαχική Οδός- Ιωνία», που θα αναλάβει η «ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης» από κοινού με τον ΟΑΣΘ και της γραμμής 9 «Νέος Σιδ. Σταθμός- Λαχαναγορά», που θα αναλάβει η «ΚΤΕΛ Κιλκίς».

Υπενθυμίζεται ότι, αύριο, η «ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης» ξεκινά δρομολόγια στη γραμμή (83) «Λαγκαδάς- Θεσσαλονίκη».

Συγκεκριμένα, καθημερινά θα εκτελούνται περισσότερα από 150 δρομολόγια, με επτά παραλλαγές, ενώ θα «απασχολούνται» 11 λεωφορεία, τα οποία θα αυξηθούν κατά ένα, όταν ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα σχολεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider