Παρατείνεται ο περιορισμός της κυκλοφορίας μέχρι τις 27 Απριλίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παρατείνεται ο περιορισμός της κυκλοφορίας μέχρι τις 27 Απριλίου
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Παρατείνεται ο περιορισμός της κυκλοφορίας μέχρι τις 27 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου, ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, σημείωσε ότι μέχρι τις 27 Απριλίου και ώρα 6 το πρωί παρατείνεται το μέτρο του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού.

«Η ενότητα, η αποφασιστικότητα και η πειθαρχία που έχει δείξει μέχρι σήμερα συντριπτικά η ελληνική κοινωνίας, μας έχει επιτρέψει να ακολουθήσουμε μια διαφορετική πορεία από τις περισσότερες άλλες χώρες», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Το αποτέλεσμα όμως αυτό, επισήμανε, μπορεί σε ελάχιστες ώρες αλλά και ημέρες να ανατραπεί και υπογράμμισε πως για να διασφαλιστεί χρειάζεται να εξακολουθούμε να τηρούμε τα μέτρα με την ίδια επιμονή και υπομονή.

Νωρίτερα ο Σωτήρης Τσιόδρας έκανε γνωστό πως οι νεκροί στην Ελλάδα από τον κορονοϊό έφτασαν τους 68 και τα συολικά κρούσματα στη χώρα μας τα 1.673.

«Μηδενική ανοχή στους λίγους ανεύθυνους»

Κατά τη διάρκεια ισχύος των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας δεν διεκπεραιώνονται δηλώσεις αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας από φυσικά πρόσωπα με ηλεκτρονικό τρόπο. Το ίδιο ισχύει και για τυχόν υποβληθείσες χειρόγραφες δηλώσεις στις ΔΟΥ.

Με νεότερη απόφαση θα οριστούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που θα συνυποβάλλονται για την εξέταση αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας και αυτό μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Η απόφαση ισχύει για δηλώσεις μεταβολής κατοικίας που υποβάλλονται από σήμερα, Σάββατο 4 Απριλίου, και μέχρι τη λήξη των έκτακτων μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

«Ενώ η πλειοψηφία των πολιτών παραμένει προσηλωμένη στον στόχο, να περάσουμε στα δύσκολα μένοντας σπίτι, κάποιοι επιμένουν να προσπαθούν με διάφορα τεχνάσματα και δικαιολογίες να υπονομεύσουν αυτήν την εθνική συλλογική προσπάθεια», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

Όπως σημείωσε, σήμερα, παρά τον άστατο καιρό, ειδικά από τη μητροπολιτική Αθήνα παρουσιάστηκε αυξημένη κινητικότητα σε διάφορους δρόμους και παράδρομους των εθνικών οδών.

«Δεν προτιθέμεθα να παραμείνουμε θεατές, απαθείς σε οποιαδήποτε παρόμοια στάση. Με περισσή ανευθυνότητα παραβλέπουν την προειδοποίηση ότι εάν χαλαρώσουμε ο ιός θα μας διαλύσει. Η στάση τους είναι απολύτως αντικοινωνική γιατί υπονομεύουν τις προσπάθειες του συνόλου», επισήμανε.

«Αλήθεια, δεν βλέπει κανείς τι γίνεται δίπλα μας στην Ευρώπη; Κανείς από αυτούς δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει σε όλον τον κόσμο. Έχουμε μπροστά μας δύσκολες εβδομάδες», είπε ο υφυπουργός στέλνοντας αυστηρό μήνυμα στους «λίγους ανεύθυνους» για μηδενική ανοχή.

«Καταβάλλεται μία τεράστια προσπάθεια να προασπίσουμε τη δημόσια υγεία», υπογράμμισε και τόνισε ότι για το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας κρίνονται μέρα με τη μέρα η αποφασιστικότητα, η ενότητα, η πειθαρχία που έχει δείξει μέχρι σήμερα συντριπτικά η ελληνική κοινωνία και μας έχει επιτρέψει να ακολουθήσουμε μία διαφορετική πορεία από τις περισσότερες χώρες. Όμως, αυτό το αποτέλεσμα μπορεί σε ελάχιστες ώρες αλλά και ημέρες να ανατραπεί. Για να το διασφαλίσουμε χρειάζεται να τηρούμε τα μέτρα με την ίδια επιμονή, υπομονή και με πείσμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider