Κοροναϊός: Αναστέλλονται όλες οι σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοροναϊός: Αναστέλλονται όλες οι σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό
Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι ο λόγος της αναστολής των σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό έχει να κάνει με τη διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών.

Την αναστολή όλων των σχολικών εκπαιδευτικών εκδρομών στο εξωτερικό, λόγω κοροναϊού, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι ο λόγος της αναστολής των σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό έχει να κάνει με τη διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών, ενώ τόνισε ότι «οι αρχές συνεχίζουν την επίπονη διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των 4 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ελλάδα».

Τέλος, αναφερόμενος στο λόγο ματαίωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων, εξήγησε ότι είναι επιδημιολογικός, ωστόσο εξήγησε ότι είναι «σημαντικό να τονιστεί πως η αναστολή άλλων μαζικών συγκεντρώσεων στην πατρίδα μας δεν κρίνεται απαραίτητη».

Κικίλιας: Ο ιός επηρεάζει πιο εύκολα μεγαλύτερες ηλικίες και ευπαθείς ομάδες

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση ανέφερε ότι ο ιός επηρεάζει πιο εύκολα τις μεγαλύτερες ηλικίες και ευπαθείς ομάδες.

Ο κ. Κικίλιας ζήτησε απ’ όλους να επικοινωνήσουν σωστά το ζήτημα προς τις ευπαθείς ομάδες, καθώς είναι σημαντική η πληροφόρηση και υπογράμμισε ότι ο νέος αυτός ιός, όπως και η γρίπη, επηρεάζει ευπαθείς ομάδες, που είναι οι άνθρωποι με χρόνια νοσήματα και ηλικιωμένους.

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι είναι απαραίτητο το συχνό και σχολαστικό πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι και τόνισε ότι κρίνεται αναγκαία η αποφυγή επαφής των χεριών με τα μάτια και το στόμα, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος. Ο κ. Κικίλιας ζήτησε, επίσης, να αποφεύγονται οι επαφές με ανθρώπους που έχουν συμπτώματα κρυολογήματος, ενώ τόνισε τη σημασία της εμπιστοσύνης στους ειδικούς επιστήμονες.

Το τηλέφωνο που πρέπει να καλέσετε σε περίπτωση ανάγκης

Στο 210-5212054 του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας πρέπει να καλούν όσοι θεωρούν ότι έχουν προσληφθεί από τον κοροναϊό.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ οποιοσδήποτε έχει επιστρέψει από το εξωτερικό και ειδικότερα από χώρα που έχει επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού ή έχει έρθει σε επαφή με άτομα που έχουν νοσήσει και έχει εμφανίσει ανησυχητικά σημάδια, όπως πυρετό, βήχα ή προβλήματα του αναπνευστικού συστήματος, μπορεί να καλέσει 24 ώρες το 24ωρο στο κέντρο επιχειρήσεων του ΕΟΔΥ, στον τηλεφωνικό αριθμό 210-5212054 και δεν πηγαίνει αυτοβούλως στο νοσοκομείο.

Οι ειδικοί γιατροί και τα εξειδικευμένα στελέχη του ΕΟΔΥ καθοδηγούν για τις ενέργειες, τις οποίες πρέπει να γίνουν άμεσα, με υπευθυνότητα προς τον εαυτό σου και προς το κοινωνικό σύνολο.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, αυτό που προέχει είναι η ψυχραιμία, η παραμονή μας στο σπίτι μας και η αποφυγή επαφών με ανθρώπους αν δεν υπάρχει άμεση ανάγκη καθώς και η άμεση ειδοποίηση του γιατρού μας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider