«Παγώνουν» για μια εβδομάδα οι επιτάξεις εκτάσεων στα νησιά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Παγώνουν» για μια εβδομάδα οι επιτάξεις εκτάσεων στα νησιά
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης δεσμεύεται ότι θα κλείσουν οι σημερινές δομές και δε θα λειτουργούν δύο δομές σε κάθε νησί.

«Παγώνουν» έως την ερχόμενη Δευτέρα οι διαδικασίες «επιτάξεων» νησιωτικών εκτάσεων για τη δημιουργία κλειστών δομών για τους πρόσφυγες, ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, προκειμένου να υπάρξει νέος γύρος διαλόγου με τους τοπικούς φορείς.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου διευκρίνισε ότι η «επίταξη» δεν είναι τίποτε άλλο από μια ενοικίαση των συγκεκριμένων χώρων για τρία χρόνια. Τόνισε, επίσης, ότι δεσμεύεται ότι θα κλείσουν οι σημερινές δομές και δε θα λειτουργούν δύο δομές σε κάθε νησί.

Όπως σημείωσε, ένα από τα θέματα που θέτει στους ευρωπαίους ομολόγους του είναι «να συμβάλλει η ΕΕ, ώστε να ανοίξουν διάδρομοι επιστροφής με χώρες όπως το Πακιστάν και το Αφγανιστάν».

Κοινή ευρωπαϊκή πολιτική παροχής ασύλου

Ο Νότης Μηταράκης συναντάται την Πέμπτη με τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ προκειμένου να συζητηθεί και η γερμανική πρόταση για μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική παροχής ασύλου.

O κ. Μηταράκης πρότεινε στον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη να συναντηθούν την Παρασκευή ή το Σάββατο όταν επιστρέψει από το Βερολίνο και ο κ. Μουτζούρης από τις Βρυξέλλες ώστε να μην καθυστερήσει η διαδικασία του διαλόγου.

«Όσο διαρκεί η επίταξη δεν κάνουμε κανένα διάλογο… Θα κάνουμε διάλογο από μηδενική βάση γιατί μπορούμε να βρούμε μια πιο έξυπνη λύση» δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

Τις επόμενες εβδομάδες θα κατατεθεί βελτιωτικό νομοσχέδιο για την περαιτέρω επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και επιστροφών, ανέφερε εξάλλου ο υπουργός Μετανάστευσης σε ενημέρωση που έκανε την Κυριακή σε στελέχη της ΝΔ την Κυριακή, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Επίσης όπως ανέφερε ο κ. Μηταράκης, εξετάζεται η πρόσληψη για το 2020, 500 δικηγόρων σε τοπικό επίπεδο με συμβάσεις έργου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider