Ξανά στο εδώλιο ο Κορκονέας - Αναίρεσε την απόφαση του Εφετείου ο Άρειος Πάγος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξανά στο εδώλιο ο Κορκονέας - Αναίρεσε την απόφαση του Εφετείου ο Άρειος Πάγος
Για μη επαρκή αιτιολογία «όπως απαιτεί το Σύνταγμα» αλλά και «εσφαλμένη ερμηνεία ως προς την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου του Επαμεινώνδα Κορκονέα» εκ μέρους του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας, μιλά ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Αναίρεση στην απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας για τον δολοφόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδα Κορκονέα, άσκησε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

Για μη επαρκή αιτιολογία «όπως απαιτεί το Σύνταγμα» αλλά και «εσφαλμένη ερμηνεία ως προς την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου του Επαμεινώνδα Κορκονέα» εκ μέρους του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας, μιλά ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, ο οποίος προχώρησε στην αναίρεση της απόφασης. Η υπόθεση θα εξεταστεί από τον Άρειο Πάγο.

Κατόπιν αυτού, καλείται το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου να κρίνει και πάλι την υπόθεση του Επαμεινώντα Κορκονέα και σε περίπτωση που η απόφασή του είναι θετική υπέρ της αναίρεσης της εφετειακής απόφασης, τότε ο πρώην ειδικός φρουρός θα δικαστεί εκ νέου από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο για την υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι Επαμεινώνδας Κορκονέας αποφυλακίστηκε μόλις μία ημέρα μετά την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε μεν κάθειρξη 13 ετών για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αλλά του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Ειδικότερα, ο πρώην ειδικός φρουρός, είχε ήδη συμπληρώσει 11 χρόνια στη φυλακή, ενώ στον χρόνο που είχε εκτίσει προσμετρήθηκε ο ευνοϊκός υπολογισμός της εργασίας που παρείχε μέσα στις φυλακές.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider