Στην Αθήνα έρχεται ο κινέζος πρόεδρος – Όλο το πρόγραμμα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην Αθήνα έρχεται ο κινέζος πρόεδρος – Όλο το πρόγραμμα
Ο κ. Σι Τζινπίνγκ θα φθάσει το απόγευμα της Κυριακής στη χώρα μας και την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου και ώρα 09:50 θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα από σήμερα Κυριακή και έως τις 12 Νοεμβρίου πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, ο κ. Σι Τζινπίνγκ θα φθάσει το απόγευμα της Κυριακής στη χώρα μας και την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου και ώρα 09:50 θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Εν συνεχεία στις 10:00 το πρωί θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα υπάρξει επίσημη υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.

Στις 11:10 ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου και θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ. Στις 16:30 ο κ. Σικ Τζινπίνγκ , συνοδευόμενος από τον Πρωθυπουργό, κ. Μητσοτάκη, θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της COSCO στο Νέο Ικόνιο Περάματος (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά / Piraeus Container Terminal). Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας, ολοκληρώνεται στις 19:00 με το επίσημο δείπνο, που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Παυλόπουλος, προς τιμήν του Κινέζου ομολόγου του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου στις 10:30 ο κ. Σι Τζινπίνγκ, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα ξεναγηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ελλάδα και Κίνα αναμένεται να υπογράψουν σημαντικές διακρατικές συμφωνίες. Γι' αυτό άλλωστε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος κάνει λόγο για σηματοδότηση μιας νέας περιόδου στις σχέσεις Ελλάδας-Κίνας με την επίσκεψη στην Αθήνα του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. «Σε αυτό συμβάλει η διεθνής εμβέλεια της προσωπικότητας του Προέδρου και η σύνεση, με την οποία χειρίζεται όλα τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής της Κίνας. Προς την ίδια κατεύθυνση συνέβαλε και η πρόσκληση που απηύθυνε, κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στην Κίνα, ο Πρόεδρος Σικ Τζινπίνγκ στην Ελλάδα για την Διεθνή Έκθεση της Σαγκάης, όπου εκεί εκπροσώπησε με επιτυχία την Ελλάδα ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης» σημείωσε ο Πρόεδρος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider