Ολονύχτια μάχη της Πυροσβεστικής στη Ζάκυνθο - Κάηκαν δύο σπίτια (vids)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ολονύχτια μάχη της Πυροσβεστικής στη Ζάκυνθο - Κάηκαν δύο σπίτια (vids)
Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 11:00 το πρωί της Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου και «έκαιγε» όλη τη νύχτα.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Ζάκυνθο. Η πυρκαγιά είναι σε ύφεση αλλά ακόμα δεν έχει οριοθετηθεί. Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό έχουν καεί δύο σπίτια.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 11:00 το πρωί της Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου και όλη τη νύχτα 171 πυροσβέστες με 52 οχήματα, 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με τη βοήθεια από 13 υδροφόρες και πέντε μηχανήματα έργου της Περιφέρειας και του ΟΤΑ επιχειρούσαν για να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Τις τελευταίες ώρες η φωτιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα και οι πυροσβεστικές δυνάμεις ποντάρουν και τα εναέρια μέσα που θα ριχθούν στη μάχη της κατάσβεσης με το πρώτο φως της μέρας. Δυο αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα είναι ήδη έτοιμα για να επιχειρήσουν.

Το θετικό είναι πως οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή έχουν κοπάσει και η εικόνα από το μέτωπο της φωτιάς είναι καλύτερη. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδωσαν ολονύχτια μάχη σε δύο μέτωπα, στον Αγαλά και στο χωριό Κέρι. Το χωριό Κέρι μάλιστα ήταν αυτό που εκκενώθηκε από το απόγευμα της Κυριακής.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ιονίων νήσων κ. Στασινόπουλος επίσης στο «Καλημέρα Ελλάδα» τόνισε ότι «η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη», καθώς οι άνεμοι έχουν εξασθενήσει, ενώ τη νύχτα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να διασώσουν δύο σπίτια που κινδύνευσαν από τις φλόγες, στο χωριό Αγαλάς. Το χωριό ήταν την Κυριακή σε ετοιμότητα για εκκένωση, κάτι που τελικά δεν χρειάστηκε.

Νωρίς το απόγευμα είχαν εκκενωθεί ένα ξενοδοχείο και ολόκληρο το χωριό Κερί, καθώς οι φλόγες έφτασαν μέχρι τις αυλές των σπιτιών. Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό και τις δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος Ζακύνθου στον ΑΝΤ1, δύο σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες.

«Χθες ήταν πολύ επικίνδυνη η κατάσταση. Το μέτωπο παραμένει μεγάλο, είναι 10χλμ. και περισσότερο αλλά τη νύχτα είχαμε μια μικρή αλλαγή της διεύθυνσης και τώρα τα πράγματα είναι πιο ασφαλή» δήλωσε στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ ο δήμαρχος Ζακύνθου, Νικήτας Αρετάκης. Όπως σημείωσε «έχουμε μερικά σπίτια με ζημιές γιατί σταμάτησε έξω από το χωριό η φωτιά αλλά έχουμε μεγάλες καταστροφές στη φύση καθώς η φωτιά έχει κάψει χιλιάδες στρέμματα».

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider