Φορολογική σταθερότητα ζητούν οι επιτυχημένες ελληνικές επιχειρήσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φορολογική σταθερότητα ζητούν οι επιτυχημένες ελληνικές επιχειρήσεις

Αναγκαία συνθήκη για την οικονομική ανάπτυξη είναι η φορολογική σταθερότητα όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι έξι ελληνικών επιχειρήσεων που παρά την οικονομική κρίση κατάφεραν να αναπτυχθούν, να κάνουν προσλήψεις και να εξάγουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο εξωτερικό. Οι επιχειρήσεις αυτές ήτα οι πρωταγωνιστές του ντοκιμαντέρ «Greek Crisis, Success Stories» το οποίο προβλήθηκε σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσαν τη Δευτέρα το Greek Liberties Monitor και το ίδρυμα Friedrich Naumann για την Ελευθερία με χορηγό επικοινωνίας το insider.gr.

Εν μέσω άλλη μιας διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης με τους Θεσμούς για την αξιολόγηση, βασικό αίτημα των εκπροσώπων των εταιρειών που συμμετείχαν στο ντοκιμαντέρ και στην εκδήλωση ήταν να υπάρχει σταθερότητα τόσο στις ρυθμίσεις όσο και στη φορολογία. «Δεν μπορείς να παίζεις μπάλα και να βάλεις γκολ, όταν σου μετακινούν συνέχεια τα δοκάρια», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Τσαούτος της γνωστής εταιρείας αναψυκτικών ΕΨΑ, καταγγέλλοντας τις συνεχείς αλλαγές που γίνονται στο θεσμικό πλαίσιο. Οι έξι εταιρείες που συμμετείχαν ήταν η ΕΨΑ, η εταιρεία προϊόντων λαδιού και ελιάς GAEA, η ζυθοποιία ΕΖΑ, οι start-up εταιρείες Taxibeat και Incelligent και η εταιρεία σκυλοτροφών Kyon Dog Foods.

Στην συζήτηση που ακολούθησε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης, παρουσίασε τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης για την στήριξη των «εκατοντάδων ή και χιλιάδων ελληνικών επιχειρήσεων που αποτελούν ιστορίες επιτυχίας». Στην ανάγκη ευρείας αποδοχής της έννοιας της «επιχειρηματικότητας» στάθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος εξήγησε και τον ρόλο που μπορεί να παίξει η τοπική αυτοδιοίκηση στην ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών ιδεών. Τέλος, τα εργαλεία χρηματοδότησης τόσο των startup όσο και των «παραδοσιακών» επιχειρήσεων ανέλυσαν ο οικονομολόγος και ιδρυτής του Openfund Αρίστος Δοξιάδης και ο partner της KPMG Christian Thomas.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider