Κεραμέως: Θα επαναφέρουμε τη βάση του 10 για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κεραμέως: Θα επαναφέρουμε τη βάση του 10 για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια
Σε ό,τι αφορά την επαναφορά της βάσης του 10, η Νίκη Κεραμέως υποστήριξε ότι είναι ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του υπουργείου Παιδείας.

Την επαναφορά της βάσης του 10, ως προϋπόθεση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξη της στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Η υπουργός της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη υπογράμμισε ότι για τις πανελλαδικές εξετάσεις «είναι παράλογο να εισάγονται φοιτητές με 3 και 4 στα ΑΕΙ. Θα δούμε πότε θα επαναφέρουμε τη βάση του 10, ως προαπαιτούμενο για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια».

Σε ό,τι αφορά την επαναφορά της βάσης του 10, η Νίκη Κεραμέως υποστήριξε ότι είναι ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του υπουργείου Παιδείας. Αυτό που μένει να φανεί είναι ο ακριβής χρόνος εφαρμογής στο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός Παιδείας προ ημερών είχε τονίσει ότι «απαρεγκλίτως όσοι έδωσαν φέτος πανελλήνιες, θα δώσουν και του χρόνου με τα ίδια μαθήματα. Για όσους μπαίνουν φέτος στη Γ' Λυκείου, δεν θα αλλάξουμε όλα όσα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μελετάμε αλλαγές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider