Δεν κινδυνεύουν κατοικίες από τη φωτιά στη Ραφήνα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεν κινδυνεύουν κατοικίες από τη φωτιά στη Ραφήνα
Σημειώνεται, επίσης, ότι η Τροχαία κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας σε σημεία της λεωφόρου Μαραθώνος.

Δεν υπάρχει κίνδυνος σε κατοικημένη περιοχή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στη Ραφήνα, όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση, στη συμβολή της λεωφόρου Μαραθώνος με την οδό Ροδοδάφνης.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 62 πυροσβέστες με 48 οχήματα, μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα της Πυροσβεστικής, 4 ομάδες πεζοπόρων, 4 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η Τροχαία κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας σε σημεία της λεωφόρου Μαραθώνος.

Στο σημείο έσπευσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να συντονίσει όλες τις δυνάμεις που επιχειρούν.

Εξάλλου, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, πριν από λίγο, η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή του Βαρνάβα Αττικής, όπου συνεχίζουν να επιχειρούν 13 πυροσβέστες με 5 οχήματα, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα της Πυροσβεστικής και δύο ομάδες πεζοπόρων.

Στο σημείο βρίσκεται και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκλημάτων Εμπρησμού, που διερευνά τα αίτια της φωτιάς.

Επίσης, πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα σε δασική έκταση στη θέση Κάναλος, στο χωριό του Αργασίου, κοντά στην πόλη της Ζακύνθου.

Στο σημείο επιχειρούν 4 οχήματα με 10 άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου, ενώ στο έργο των πυροσβεστών συνδράμουν και εθελοντές κάτοικοι της περιοχής.

Από την πυρκαγιά δεν κινδυνεύουν σπίτια, ενώ αναμένεται και βοήθεια από αέρος.

Τέλος, φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης κοντά στον οικισμό Διγαλέτο Σάμης, στην Κεφαλονιά. Η φωτιά είναι κοντά στα σπίτια και η Πυροσβεστική δεν αποκλείει το ενδεχόμενο κινδύνου και για αυτόν τον λόγο υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση, ειδικά με εναέρια μέσα, ώστε να προστατευθεί ο οικισμός.

Στο σημείο επιχειρούν αυτή την στιγμή 13 πυροσβέστες με έξι οχήματα και 12 υδροφόρες. Ρίψεις νερού από αέρος εκτελούν τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider