Στον «αέρα» η αξιοποίηση της Αφάντου Ρόδου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στον «αέρα» η αξιοποίηση της Αφάντου Ρόδου

Στον αέρα τινάζεται μια από τις αποκρατικοποιήσεις που έχει δεσμευθεί να ολοκληρώσει η κυβέρνηση. Ο λόγος για την αξιοποίηση του γκολφ Αφάντου στη Ρόδο, η οποία φαίνεται ότι κολλάει μετά από την αιφνιδιαστική απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού να χαρακτηρίσει αρχαιολογικό χώρο μεγάλο κομμάτι της περιοχής.

Με αυτό τον τρόπο «παγώνει» μια επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ στην περιοχή καθώς και έσοδα 42,1 εκατ. ευρώ για το ελληνικό δημόσιο. Το Γκόλφ καλύπτει έκταση 1.615 στρεμμάτων και έχει χωριστεί σε δύο τμήματα, το «Βόρειο Αφάντου ή γκολφ Αφάντου», έκτασης 1.359 στρεμμάτων, και το «Νότιο Αφάντου», έκτασης 255,7 στρεμμάτων. Το πρώτο παραχωρήθηκε στην M.A. Angeliades Inc. έναντι 26,9 εκατ. ευρώ και το δεύτερο στην Aegean Sun Investments έναντι 15,2 εκατ. ευρώ.

Από πέρσι τα μηνύματα δεν ήταν αισιόδοξα καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας μπλόκαρε την επένδυση μετά από λάθη που εντοπίστηκαν στα τοπογραφικά στα οποία διαπιστώθηκε μερική ασυμβατότητα ως προς τη χάραξη της οριογραμμής της παραλίας. Σήμερα έρχεται νέο μπλοκάρισμα στο θέμα της αξιοποίησης το οποίο συζητείται έντονα την ώρα που η Ελλάδα προσπαθεί να προσελκύσει ξένους επενδυτές.

Σήμερα, αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου για το ζήτημα στα τοπικά ΜΜΕ ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος, για να καταγγείλει την διγλωσσία της κυβέρνησης στο ζήτημα της αξιοποίησης του Γκόλφ Αφάντου και ταυτόχρονα να ανακοινώσει ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα παρέμβει δυναμικά σε όλα τα επίπεδα, εξετάζοντας ακόμη και το ενδεχόμενο προσφυγής στα ανώτερα Διοικητικά Δικαστήρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider