Ματαιώνεται ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ματαιώνεται ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες
Το υπουργείο ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ότι η διαγωνιστική διαδικασία που ήταν σε εξέλιξη για την προμήθεια του ελληνικού Δημοσίου με τις νέες ταυτότητες σταματά.

Σε διευκρινήσεις γύρω από το σοβαρό θέμα της διαδικασίας για την αλλαγή των ταυτοτήτων προχώρησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Πρόκειται για τη διαδικασία που έχει κινηθεί προκειμένου οι ταυτότητες των πολιτών να αναβαθμιστούν, να καταργηθούν οι ταυτότητες με τη μορφή που έχουν σήμερα και να αρχίσει από τα Αστυνομικά Τμήματα η έκδοση ταυτοτήτων «νέας γενιάς». Ταυτότητες δηλαδή, υψίστης ασφαλείας και αυξημένων δυνατοτήτων, οι οποίες θα έχουν τη μορφή που έχουν σήμερα τα διπλώματα οδήγησης και οι οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για άλλες συναλλαγές των πολιτών με το Δημόσιο (για παράδειγμα για τις συναλλαγές που έχουν να κάνουν με την περίθαλψη και τα νοσοκομεία.

Το υπουργείο ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ότι η διαγωνιστική διαδικασία που ήταν σε εξέλιξη για την προμήθεια του ελληνικού Δημοσίου με τις νέες ταυτότητες σταματά, προκειμένου να αναβαθμιστούν οι προδιαγραφές των νέων ταυτοτήτων.

«Ματαιώνεται στο παρόν στάδιο η διαγωνιστική διαδικασία προμήθειας ταυτοτήτων και λοιπών εγγράφων ασφαλείας, προκειμένου ο σχετικός διαγωνισμός να επαναπροκηρυχθεί με νέες προδιαγραφές, ώστε τα νέα έντυπα ταυτότητας να περιλαμβάνουν πέραν των στοιχείων ταυτότητας και όλα τα αναγκαία στοιχεία για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση», αναφέρει η ανακοίνωση.

Και προσθέτει:

«Με τη νέα αυτή ηλεκτρονική "κάρτα του πολίτη" η επικοινωνία και οι συναλλαγές με το δημόσιο, τις εθνικές και διεθνείς κρατικές Αρχές θα απλοποιηθούν σημαντικά. Οι πολίτες θα απολαμβάνουν, λόγω διαλειτουργικότητας, ασφαλείς, φιλικές και αξιόπιστες υπηρεσίες χωρίς περιττές, γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.