Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Βροχές και καταιγίδες - Που αναμένονται

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Βροχές και καταιγίδες - Που αναμένονται
Τα φαινόμενα τη νύχτα στα βόρεια θα είναι κατά τόπους έντονα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα από τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου έως και το μεσημέρι της Κυριακής με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία οι περιοχές που θα επηρεαστούν αρχικά θα είναι το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος και πιθανόν η δυτική Στερεά, ενώ από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής η Μακεδονία (κυρίως η κεντρική και ανατολική Μακεδονία), τα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, οι βόρειες Σποράδες καθώς και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, το Σάββατο στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, αναμένονται τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι.

Τα φαινόμενα τη νύχτα στα βόρεια θα είναι κατά τόπους έντονα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Για την Κυριακή προβλέπονται στα κεντρικά και βόρεια νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές από τις πρώτες πρωινές ώρες στη Μακεδονία (κυρίως κεντρική και ανατολική), τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, το βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και βαθμιαία πιθανώς τη Θράκη.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων μετά το μεσημέρι από τα δυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά μέχρι τις απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Στα δυτικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider