Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Τετάρτη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Τετάρτη
Η ΠΝΟ έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν αύριο, Τετάρτη 3 Ιουλίου, τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία, λόγω της 24ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Η απεργία θα ξεκινήσει τα ξημερώματα της Τετάρτης στις 00:01 και θα διαρκέσει έως τις 24:00 της ίδιας ημέρας.

Η ΠΝΟ ζητά την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας στα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας για το 2019 με αυξήσεις.

«Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), ακολουθώντας τακτική κωλυσιεργίας, όχι μόνο αρνείται στην ουσία να χορηγήσει ουσιαστική αύξηση στους μισθούς των ναυτεργατών στις παραπάνω Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά έντεχνα επιχειρεί στην ουσία να διασπάσει την ενότητα της Ομοσπονδίας μας, οδηγώντας την όλη διαπραγματευτική διαδικασία, με αποκλειστική υπαιτιότητά του, σε αδιέξοδο με την υποβολή ανεδαφικών προτάσεων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ. Ζητά, επίσης, να στελεχωθούν τα πλοία με βάση τις πραγματικές ανάγκες των εκτελούμενων δρομολογίων, ενώ αναφέρει ότι σχετικό έγγραφο έχει ήδη γνωστοποιηθεί προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας.

«Η πρότασή μας για αύξηση των αποδοχών των ναυτικών 2% με αναδρομική ισχύ από 1/1/2019, συμπεριλαμβανομένης και της αύξησης του προσωπικού, ξεπερνά τις πραγματικές δυνατότητές μας σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο,» τονίζει σε σημερινή της ανακοίνωση η Ένωση των Ακτοπλόων (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας ΣΕΕΝ).

Οι ακτοπλόοι αναφέρουν ότι υπάρχει ήδη αυξημένο κόστος στα ναυτιλιακά καύσιμα κατά 50% τα δύο τελευταία χρόνια, ενώ καλεί την ΠΝΟ να αποδεχτεί τις προτάσεις του ΣΕΕΝ και να ματαιώσει την προκηρυχθείσα απεργία εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Στην αυριανή 24ωρη των ναυτικών συμμετέχει και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών & Ναυαγοσωστικών (Π.Ε.Π.Ρ.Ν.).

Λόγω της απεργίας της ΠΝΟ, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν προχωρήσει σε τροποποιήσεις των δρομολογίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider