Καινοτομία στην Ευρώπη - Στην 20η θέση η Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καινοτομία στην Ευρώπη - Στην 20η θέση η Ελλάδα
Είναι αξιοσημείωτο ότι μεταξύ 2011 και 2018 η Ελλάδα πέτυχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την 20η θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά τις επιδόσεις στις καινοτομία κατέλαβε η Ελλάδα, όμως βρίσκεται στη 2η θέση όσον αφορά στη βελτίωση της καινοτομίας.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα κατέλαβε την 20η θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά τις επιδόσεις στις καινοτομία, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία του σχετικού ευρωπαϊκού πίνακα (European Innovation Scoreboard 2019), που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Παράλληλα, είναι αξιοσημείωτο ότι μεταξύ 2011 και 2018 η Ελλάδα πέτυχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ΕΕ, όσον αφορά στη βελτίωση της καινοτομίας, με αύξηση κατά 20,2% μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, έναντι βελτίωσης κατά 25,7% της Λιθουανίας που ήταν η «πρωταθλήτρια» σε βελτίωση καινοτομίας και του μέσου όρου 8,8% της βελτίωσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η χώρα μας συνεχίζει να κατατάσσεται στις χώρες «με μέτριες επιδόσεις καινοτομίας», αλλά η διαχρονική βελτίωσή της είναι αισθητή. Μεταξύ άλλων, ιδιαίτερα καλά βαθμολογείται η καινοτομική επίδοση των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά από την άλλη, το ευρύτερο περιβάλλον δεν θεωρείται φιλικό προς την καινοτομία, ούτε θεωρείται επαρκής η χρηματοδοτική υποστήριξη των καινοτόμων Ελλήνων, ενώ χαμηλές είναι και οι εξαγωγές ελληνικών προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

Οι επιδόσεις της ΕΕ στον τομέα της καινοτομίας παρουσιάζουν βελτίωση επί τέσσερα συνεχόμενα έτη, ενώ για πρώτη φορά η καινοτομία της Ευρώπης υπερβαίνει την αντίστοιχη των Ηνωμένων Πολιτειών. Ωστόσο, η ΕΕ εξακολουθεί να χάνει έδαφος έναντι της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας, ενώ και η Κίνα καλύπτει τη διαφορά γρήγορα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider