Τζέφρι Πάιατ: «Παιδαριώδης» η καταδρομική επίθεση - Ανέλαβε την ευθύνη ο Ρουβίκωνας (pic)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τζέφρι Πάιατ: «Παιδαριώδης» η καταδρομική επίθεση - Ανέλαβε την ευθύνη ο Ρουβίκωνας (pic)
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πέταξαν μπογιές κι ένα καπνογόνο και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν.

«Παιδαριώδη» χαρακτήρισε την καταδρομική επίθεση με μπογιές και καπνογόνα που σημειώθηκε στην οικία του ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 4 τα ξημερώματα, ομάδα δέκα ατόμων που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες επιτέθηκαν στην οικία του πρέσβη στους Αμπελόκηπους, όπου πέταξαν μπογιές κι ένα καπνογόνο και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν.

Η αστυνομία πραγματοποίησε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών και στη συνέχεια προχώρησε σε οκτώ προσαγωγές. Εν τω μεταξύ, άγνωστοι είχαν ρίξει καπνογόνο πριν από περίπου τρεις μήνες στην αμερικανική πρεσβεία στην είσοδο του γκαράζ, ενώ το σπίτι του πρέσβη γίνεται στόχος επίθεσης για τρίτη φορά.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες καταδρομικές επιθέσεις έχουν πραγματοποιηθεί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και στο Α.Τ. Καισαριανής.

«Αυτά πρέπει να σταματήσουν, οι μπογιές βέβαια είναι το λιγότερο αν και είναι σημειολογικό. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι οι επιθέσεις που γίνονται εναντίον των αστυνομικών» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α. Αττικής Γ. Καλλιακμάνης.

Να σημειώσουμε ότι στην ευρύτερη περιοχή υπήρχαν πολλοί αστυνομικοί καθώς νωρίτερα είχαν σημειωθεί επεισόδια με αντιεξουσιαστές μετά την πορεία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Πάιατ: Παιδαριώδεις οι βανδαλισμοί

«Καλημέρα, ξύπνησα με περισσότερους παιδαριώδεις βανδαλισμούς σήμερα το πρωί έξω από την οικία και θα συνεχίσω να εργάζομαι με τις ελληνικές αρχές για να τιμωρήσουμε τους ενόχους σύμφωνα με το νόμο. Η καταστροφή περιουσίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία», έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter o Αμερικανό πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Ο «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη

Η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας» ανέλαβε, πριν από λίγο, την ευθύνη για την επίθεση με μπογιές τα ξημερώματα στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη.

Ο «Ρουβίκωνας» ανέβασε σχετική ανάρτηση, μαζί με βίντεο από την επίθεση, σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενώ κάνει αναφορά, μεταξύ άλλων, στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα και το αίτημά του να του χορηγηθεί άδεια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider