Απάτη με e-mails από το «Αρχηγείο της Αστυνομίας» - Τι να προσέξετε

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απάτη με e-mails από το «Αρχηγείο της Αστυνομίας» - Τι να προσέξετε
Άγνωστοι δράστες απέστειλαν σε χρηστές του διαδικτύου μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την διεύθυνση «[email protected]».

Μία επικίνδυνη διαδικτυακή απάτη, με e-mails που υποτίθεται πως αποστέλλονται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, εντόπισε και διερευνά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με καταγγελίες, άγνωστοι δράστες απέστειλαν σε χρηστές του διαδικτύου μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την διεύθυνση «[email protected]», όπου ενημερώνουν τον παραλήπτη για υποτιθέμενη παραβίαση των υπηρεσιών ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking).

Το κείμενο των μηνυμάτων αυτών, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Αστυνομία, είναι μεταφρασμένο σε κακής ποιότητας ελληνικά (πρόκειται προφανώς για αυτοματοποιημένη μετάφραση), ενώ ο αποστολέας των μηνυμάτων «υπογράφει» ως «Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας», με ταχυδρομική διεύθυνση και τηλέφωνο επικοινωνίας που αντιστοιχούν σε αστυνομική Υπηρεσία, ενώ ο αριθμός fax που εμφαίνεται ανήκει σε ιδιωτική εταιρία.

Στο πλαίσιο αυτό η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες:

** να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην περίπτωση που διαπιστώσουν την ύπαρξη τέτοιου είδους αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα ή λάβουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για την αποφυγή πιθανής οικονομικής εξαπάτησης τους

** να μην ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα και να μην απαντάνε σε ηλεκτρονικά μηνύματα μέσω των οποίων ζητούνται προσωπικά δεδομένα ή οικονομικής φύσεως στοιχεία.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider