Συζήτηση με την Αμάντα Μιχαλοπούλου στην Τράπεζα της Ελλάδος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συζήτηση με την Αμάντα Μιχαλοπούλου στην Τράπεζα της Ελλάδος
Η Αμάντα Μιχαλοπούλου έχει γράψει οκτώ μυθιστορήματα και τρεις συλλογές διηγημάτων.

Με τη συζήτηση μεταξύ της συγγραφέως Αμάντας Μιχαλοπούλου και της δημοσιογράφου Κατερίνας Λυμπεροπούλου ολοκληρώνονται την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019 οι φετινές «Καταθέσεις Πολιτισμού» στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η συζήτηση έχει θέμα «Το βίωμα και η επινόησή του: Γιατί είμαστε όλοι μυθιστορηματικοί ήρωες».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Κεντρικού Καταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος (2ος όροφος) στην Αθήνα, με ώρα έναρξης τις 18.00.

Η Αμάντα Μιχαλοπούλου έχει γράψει οκτώ μυθιστορήματα και τρεις συλλογές διηγημάτων. Τιμήθηκε με το Βραβείο Μυθιστορήματος του περιοδικού Διαβάζω για το Γιάντες (1996), με το Βραβείο Διεθνούς Λογοτεχνίας του Αμερικανικού Ομοσπονδιακού Ιδρύματος Τεχνών και με το Liberis Liber των Ανεξάρτητων Καταλανών Εκδοτών για το Θα ήθελα (2005), καθώς και με το Βραβείο Διηγήματος του Ιδρύματος Πέτρου Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών για τη Λαμπερή Μέρα (2012).

Έργα της έχουν παρουσιαστεί στο θέατρο και έχουν μεταφραστεί σε 16 γλώσσες. Πιο πρόσφατη μετάφραση είναι το διήγημά της Μεσοποταμία στον τόμο Best European Fiction 2018 (Dalkey Archive). Πιο πρόσφατο έργο της είναι το μυθιστόρημα Μπαρόκ. Διδάσκει δημιουργική γραφή στην ΠΥΡΝΑ και στην ARTENS. Τελευταία εκδόθηκε ο συλλογικός τόμος Το μυστικό, με έργα μαθητών της.

Πληροφορίες

Η πρόσβαση θα πραγματοποιηθεί από την είσοδο στην οδό Πανεπιστημίου 21. Είσοδος ελεύθερη. Προσέλευση μισή ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.

Απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής στο [email protected] έως και την Τρίτη 7 Μαΐου.

Για την είσοδό σας στην Τράπεζα της Ελλάδος είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας την αστυνομική σας ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο ταυτοποίησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider