Ιερώνυμος: Το μεταναστευτικό είναι πρόβλημα όλης της Ευρώπης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιερώνυμος: Το μεταναστευτικό είναι πρόβλημα όλης της Ευρώπης

Την θέση ότι το μεταναστευτικό δεν είναι πρόβλημα των Ελλήνων αλλά όλης της Ευρώπης και με αυτό τον τρόπο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί διατύπωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ο οποίος έφτασε σήμερα το πρωί στη Λέσβο.

Ο κ.Ιερώνυμος υπογράμμισε πως η αυριανή επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στο νησί έχει ως στόχο τη διεθνοποίηση του προβλήματος του προσφυγικού σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη.

Ο Αρχιεπίσκοπος θα έχει συναντήσεις με τους μητροπολίτες του νησιού, τον Μυτιλήνης Ιάκωβο και τον Μηθύμνης Χρυσόστομο ενώ θα μεταβεί στην Καλλονή, όπου θα τελέσει τρισάγιο στον τάφο του π. Στρατή Δήμου, γνωστού ως «παπά Στρατή» ο οποίος πέθανε πρόσφατα και ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει στην περίθαλψη προσφύγων αλλά και ντόπιων που το είχαν ανάγκη.

Θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια του κοινωνικού παντοπωλείου «Αποστολή του παπά Στρατή» στην Καλλονή της Λέσβου και κατόπιν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών θα κινηθεί στην Αγιάσο όπου στο ναό της Παναγίας θα χοροστατήσει στην Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου.

Στις 20:00 σήμερα το βράδυ αναμένεται να μεταβεί στη Λέσβο και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, ο Οικουμενικός Πατριάρχης αλλά και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα υποδεχθούν αύριο Σάββατο 16/4 τον Πάπα Φραγκίσκο και τη συνοδεία του.

Όλοι μαζί, και μάλιστα με αυτοκίνητο στο οποίο θα συνεπιβαίνουν, θα κινηθούν στο hot spot της Μόριας.

Εκεί θα συναντηθούν, θα συζητήσουν και θα συμφάγουν με πρόσφυγες και μετανάστες.

Αμέσως μετά θα συνυπογράψουν κοινή διακήρυξη προς την παγκόσμια κοινότητα για την προσφυγική κρίση.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στη Μόρια θα μετακινηθούν προς το λιμάνι της Μυτιλήνης.

Στον «περίκλειστο» λεγόμενο χώρο του επιβατηγού λιμανιού, εκεί όπου τον τελευταίο χρόνο αποβιβάσθηκαν, αλλά και πέρασαν τις πρώτες μέρες τους στην Ευρώπη εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, οι Ιεράρχες θα πετάξουν στη θάλασσα στεφάνια στη μνήμη όσων χιλιάδων ανθρώπων μεγάλων και μικρών, χάθηκαν στην προσπάθεια ενώ θα πραγματοποιήσουν και χωριστές ο καθένας προσευχές στη μνήμη τους.

Στον ίδιο χώρο, και σύμφωνα με ανακοίνωση της Καθολικής Επισκοπής Χίου (Λέσβου - Σάμου) ο Πάπας θα συναντηθεί με την Κοινότητα των Καθολικών της Λέσβου αλλά και με άλλους καθολικούς που βρίσκονται στο νησί.

Θα ακολουθήσει η αναχώρηση όλων για το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, όπου ο Πάπας θα πραγματοποιήσει δεκάλεπτες συναντήσεις με τους Ορθοδόξους Ιεράρχες και τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα.

Εκτιμάται ότι στις 15:00 μετά το μεσημέρι θα έχουν όλοι αναχωρήσει από το νησί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider