Πρόστιμα της Πολεοδομίας σε πυρόπληκτους στο Μάτι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρόστιμα της Πολεοδομίας σε πυρόπληκτους στο Μάτι
Eννέα μήνες μετά την τραγωδία.

Εννέα μήνες μετά την τραγωδία στο Μάτι, και ενώ η ανοικοδόμηση παραμένει στα χαρτιά, το κράτος φέρεται να μοιράζει πρόστιμα στους πυρόπληκτους.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, μετά τη φωτιά οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πολεοδομίας πολιόρκησαν το Μάτι για να διαπιστώσουν κατόπιν εορτής τη νομιμότητα των κτισμάτων.

Σε τμήμα της περιοχής υπήρχε ρέμα, σύμφωνα με τους πολεοδόμους, που επιβάλλουν πρόστιμα στους ιδιοκτήτες των σπιτιών ανάλογα με την απόσταση από την κοίτη του ρέματος. Οι ίδιοι οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι επισήμως δεν υπάρχει ρέμα, αφού ουδέποτε οριοθετήθηκε, και προσφεύγουν μαζικά στη Δικαιοσύνη πετυχαίνοντας ο ένας μετά τον άλλο αναστολή της καταβολής των χρημάτων που τους έχουν καταλογιστεί.

Τα πρόστιμα, σύμφωνα με τα έγγραφα της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Παλλήνης που φέρνει στο φως ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, αφορούν μεγάλα εφάπαξ ποσά, ενώ καταλογίζεται και ένα επιπλέον ποσό για κάθε χρόνο. Τα ποσά -που αφορούν περίπου 70 σπίτια- σε κάποιες περιπτώσεις είναι κοντά στις 150.000, σε άλλες κοντά στις 250.000, ενώ, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στον «Ε.Τ.» της Κυριακής, υπάρχουν και πρόστιμα που ξεπερνούν τις 400.000 ευρώ.

Τα έγγραφα με θέμα «Διαβίβαση Εκθεσης Αυτοψίας και Διακοπή Οικοδομικών Εργασιών», παράλληλα με την κοινοποίησή τους στους πυρόπληκτους, διαβιβάστηκαν, μεταξύ άλλων, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, στην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, στον Δήμο Μαραθώνα, στο Δασαρχείο Πεντέλης και την Πολιτική Προστασία. Εκτός από τις οικοδομές που έχουν χτιστεί κοντά στο αμφισβητούμενο ρέμα, η Πολεοδομία μοιράζει πρόστιμα ακόμα και για μαντρότοιχους που κρίθηκαν υψηλότεροι από το προβλεπόμενο οδηγώντας τους κατοίκους σε πλήρη απόγνωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider