Άστατος ο καιρός το Σάββατο – Πού αναμένονται βροχές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άστατος ο καιρός το Σάββατο – Πού αναμένονται βροχές
H θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή άνοδο στα δυτικά ενώ στα ανατολικά να παραμένει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. 

Άστατος θα συνεχίσει να είναι ο καιρός και αυτό το Σαββατοκύριακο με την θερμοκρασία να καταγράφει μικρή άνοδο στα δυτικά ενώ στα ανατολικά να παραμένει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Στα βορειοανατολικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται και στις Κυκλάδες και την την Κρήτη ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα έχει παροδικές νεφώσεις, αυξημένες κατά τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά έως 8 μποφόρ.

Αττική

Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ ενώ πρόσκαιρα το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν στην Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα υπάρξουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.
Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Θρακικό τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος ενώ από τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στην Πελοπόννησο πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν με βόρειες διευθύνσεις από 3 έως 5 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου ενώ στην Ήπειρο θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ στα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά θα υπάρξουν στην Κρήτη και βαθμιαία στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και σταδιακά από το βράδυ στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου Δωδεκάνησα

Στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Στα νότια λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα βόρεια 4 με 6, στα νότια 5 με 7 και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider