Στο «σφυρί» τέσσερα διαμερίσματα-φιλέτα του Μιχάλη Γουλανδρή 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο «σφυρί» τέσσερα διαμερίσματα-φιλέτα του Μιχάλη Γουλανδρή 
Ο επιχειρηματίας φαίνεται ότι αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια προβλήματα ρευστότητας.

Οικονομικά προβλήματα φαίνεται ότι αντιμετωπίζει ο γνωστός επιχειρηματίας και γόνος μιας εκ των ισχυρότερων οικογενειών της Ελλάδας, Μιχάλης Γουλανδρής. Οι τράπεζες ετοιμάζονται να βγάλουν σε πλειστηριασμό τον ερχόμενο Σεπτέμβριο τέσσερα διαμερίσματα – φιλέτα, συνολικής αξίας 15,5 εκατ. ευρώ, επί της οδού Βασιλέως Γεωργίου Β, δίπλα από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ειδικότερα, στις 25 Σεπτεμβρίου έχουν προγραμματιστεί τέσσερις πλειστηριασμοί: Ο πρώτος αφορά σε κατοικία 700 τμ στον τρίτο και τον τέταρτο όροφο της πολυκατοικίας, ενώ η εμπορική αξία του διαμερίσματος υπολογίζεται στα 9,15 εκατ. ευρώ. Το επόμενο διαμέρισμα έχει επιφάνεια 390 τμ και βρίσκεται στον δεύτερο όροφο με εμπορική αξία 4,875 εκατ. ευρώ. Ένα ακόμη διαμέρισμα έκτασης 134 τμ στο ισόγειο έχει τιμή εκκίνησης 735.000 ευρώ και ένα επιφάνειας 166 τμ στον τρίτο όροφο έχει τιμή εκκίνησης τα 765.000 ευρώ.

Ο επιχειρηματίας φαίνεται ότι αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια προβλήματα ρευστότητας. Το Ιούλιο του 2006 πουλήθηκε στην Εθνική Τράπεζα έναντι 48 εκατ. ευρώ η χρηματιστηριακή εταιρεία Π&Κ με τον κ. Γουλανδρή να λαμβάνει περί τα 24 εκατ. ευρώ από τη συμφωνία. Ο επιχειρηματίας αποφάσισε να ασχοληθεί με το real estate πέφτοντας όμως στην κρίση. Το 2012 ο κ. Γουλανδρής πούλησε την πολυτελή του θαλαμηγό «Beluga» σε Σαουδάραβα κροίσο έναντι 3,4 εκατ. ευρώ.

Οι υποχρεώσεις του κ. Γουλανδρή στις τράπεζες είναι ιδιαίτερα μεγάλες, καθώς μόνο τα βάρη των πλειστηριαζόμενων ακινήτων ξεπερνούν τα 16,5 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider