Κατρούγκαλος: «Η διαπραγμάτευση βαίνει καλώς»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κατρούγκαλος: «Η διαπραγμάτευση βαίνει καλώς»

«Η διαπραγμάτευση βαίνει καλώς. Είχαμε σημαντική προσέγγιση στα περισσότερα θέματα», ανέφερε στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Πρόσθεσε ότι «δεν είμαστε όμως έτοιμοι να καταθέσουμε νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια, όπως το φορολογικό και το ασφαλιστικό, για αυτό και καταθέσαμε την τροπολογία για την παράταση της προστασίας, έως τις 15 Μαΐου».

Ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθούν στην Βουλή οι ρυθμίσεις για το φορολογικό και ασφαλιστικό.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε από κοινού με τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία σε επίπεδο staff agreement την επόμενη εβδομάδα ενώ σχετικά με τη εισφοροδιαφυγεί υπογράμμισε ότι «επιδιώκουμε κοινό εισπρακτικό μηχανισμό εισφορών και φόρων για προστατέψουμε συνεπείς ασφαλισμένους. Ειδικά στο ασφαλιστικό πέρα από την πρόβλεψη του ενιαίου μηχανισμού είσπραξης των οφειλών έχουν σκοπό να προσδιορίσουν αντικειμενικό σύστημα είσπραξης φόρων για να εντοπίσουν τη μαύρη και αδήλωτη εργασία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider