Νέες τουρκικές προκλήσεις σε Οινούσες και Παναγιά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέες τουρκικές προκλήσεις σε Οινούσες και Παναγιά

Έξι φορές συνολικά πάνω από τις Οινούσες και την Παναγιά (ανατολικά των Οινουσών) πέταξε σήμερα το πρωί ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16. Οι πτήσεις των τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου εκτυλίχθηκαν με διαφορά 10 λεπτών από τις 8:30 έως τις 9:30 το πρωί.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ το ζευγάρι των τουρκικών αεροσκαφών πέταξε πάνω από τις Οινούσες με διαφορά δέκα λεπτών -από τις 8:33 έως τις 8:54- στα 5.500, 22.500 και 25.000 πόδια.

Το ίδιο ζευγάρι πέταξε πάνω από την Παναγιά στις 9:12 και στις 9:24 στα 30.000 πόδια και στις 9:30 στα 26.000 ποδια Τα τουρκικά αεροσκάφη είχαν εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσεως στις 8:33 το πρωί πετώντας μεταξύ Λέσβου και Χίου και εξήλθαν του FIR Αθηνών, βόρεια της Χίου, στις 9:31 το πρωί.

Τα τουρκικά F-16 αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά κατά πάγια πρακτική. Σχολιάζοντας τις προκλήσεις της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας των τελευταίων τριών ημερών, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Real fm, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος παρατήρησε ότι τις παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου και τις πτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά καταγράφουν η ολλανδική φρεγάτα και το γερμανικό πλοίο υποστηρίξεως που δρουν στην περιοχή στο πλαίσιο της αποστολής του ΝΑΤΟ για τη διακοπή των δρόμων των διακινητών προσφύγων/μεταναστών.

Οι προκλήσεις, προσέθεσε έχουν καταγγελθεί σε ΕΕ και ΝΑΤΟ σε στρατιωτικό επίπεδο, ενώ σε πολιτικό επίπεδο θα ζητηθεί από τους συμμάχους να παρέμβουν στη γείτονα για να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες. Ο κ. Καμμένος διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό ότι οποιαδήποτε πρόκληση είτε στον αέρα είτε στη θάλασσα απαντάται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider