Δημοσκόπηση MRB: Διατηρεί τα «πρωτεία» η ΝΔ σε εθνικές και ευρωεκλογές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση MRB: Διατηρεί τα «πρωτεία» η ΝΔ σε εθνικές και ευρωεκλογές
Διατηρεί το προβάδισμα της η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της MRB.

Το ισχυρό της προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου τόσο στις βουλευτικές όσο και στις ευρωεκλογές, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού STAR.

  • Εθνικές εκλογές

Στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 30,6%, έναντι22,5% του ΣΥΡΙΖΑ, με την διαφορά να βρίσκεται στις 8,1 ποσοστιαίες μονάδες. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6,2%, η Χρυσή Ααυγή με 6% και το ΚΚΕ με 5,9%.

Μακριά από το πλαφόν του 3% βρίσκονται η Ένωση Κεντρώων με 2%, η Ελληνική Λύση με 1,5%, η Ελληνική Λύση με 1,5% , το Ποτάμι και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,3%. Οι ΑΝΕΛ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρίσκονται στο 1%.
Στο 18% ανέρχεται η αδιευκρίνιστη ψήφος.

  • Ευρωεκλογές

Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας μεγαλώνει φτάνοντας στις 9 ποσοστιαίες μονάδες. Η ΝΔ καταγράφει 30,1% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 21,1%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή και το ΚΙΝΑΛ που ισοψηφούν στο 6,2%, ενώ το ΚΚΕ βρίσκεται στο 5,5%.

Και εδώ μακριά από το πλαφόν του 3% παραμένουν η Ένωση Κεντρώων με 2%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,9%, το Ποτάμι με 1,7%, η Ελληνική Λύση με 1,6%, οι ΑΝΕΛ με 1% και το ΜέΡΑ 25 με 1%. Στο 17,6% ανέρχεται η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider