Στις καταγγελίες για αδιαφανή χρήση απαντά το Άσυλο Ανιάτων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στις καταγγελίες για αδιαφανή χρήση απαντά το Άσυλο Ανιάτων
Το Άσυλο Ανιάτων απάντησε στις καταγγελίες για αδιαφανή διαχείριση, από το δήμο Αθηναίων.

Το Άσυλο Ανιάτων απάντησε στις καταγγελίες για αδιαφανή διαχείριση, μετά την αποστολή σχετικού φακέλου στον εισαγγελέα Πρωτοδικών από το δήμο Αθηναίων για διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών της σημερινής διοίκησης.

Όπως ανέφερε ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων, οι καταγγελίες αφορούν έως και το έτος 2018 και σχετίζονται κυρίως με την εκποίηση ακινήτων μεγάλης αξίας που ανήκουν στην περιουσία του Σωματείου, χωρίς προηγουμένως να τηρηθούν κανόνες που εγγυώνται τα συμφέροντα του Σωματείου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Ασύλου Ανιάτων:

«Τις τελευταίες μέρες ακούμε και διαβάζουμε διάφορα μυθεύματα σχετικά με τη διαβίβαση καταγγελιών από τον Δήμο Αθηναίων στον Εισαγγελέα περί αδιαφανών διαδικασιών της αξιοποίησης των ακίνητων του Ασύλου Ανιάτων.

Ήδη από το 2012 η αξιοποίηση των ακινήτων του γίνεται αποκλειστικά βάσει εκτίμησης πιστοποιημένων εκτιμητών, ενώ κάθε χρόνο Ορκωτοί Λογιστές ελέγχουν τις οικονομικές καταστάσεις του. Από τον Νοέμβριο του 2018, Σύμβουλος Διαχείρισης και Αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του έχει αναλάβει η σύμπραξη εταιρειών ALPHA Αστικά Ακίνητα – GLP Values SA.

Εξάλλου, ο Δήμος Αθηναίων έχει ορίσει κυβερνητική επίτροπο από τις 03-09-2010, η οποία συμμετέχει στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, με αρμοδιότητα τον έλεγχο νομιμότητας των αποφάσεων του, όπου έχουν εξετασθεί και εγκριθεί όλες οι προτάσεις αξιοποίησης των ακινήτων και ουδέποτε έχει εκφράσει αντιρρήσεις.

Η δημιουργία εντυπώσεων που επιχειρείται με αναπαραγωγή αστήρικτων καταγγελιών χωρίς πλήρη γνώση των πραγματικών δεδομένων, τα οποία ήδη βρίσκονται από τις 24-10-2018 στη διάθεση του Δήμου Αθηναίων, είναι τουλάχιστον ύποπτη.

Υποθέτουμε την αγωνία ορισμένων υποψηφίων για την εκλογή ή επανεκλογή τους στις επικείμενες εκλογές, αλλά κακώς εμπλέκουν το Άσυλο Ανιάτων στις διάφορες επικοινωνιακές τους κορώνες. Θα έπρεπε να σέβονται την ιστορία και το έργο του.

Το Άσυλο Ανιάτων για 125 χρόνια, επιτέλεσε, επιτελεί και θα επιτελεί αδιάλειπτα, απρόσκοπτα και ανιδιοτελώς τεράστιο κοινωνικό έργο, ενώ έχει ήδη προσφύγει στη δικαιοσύνη για τη δυσφήμιση που υφίσταται», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider