Με Σύμφωνο Ακεραιότητας υλοποιείται αντιπλημμυρικό έργο ΕΣΠΑ στο Μοσχάτο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με Σύμφωνο Ακεραιότητας υλοποιείται αντιπλημμυρικό έργο ΕΣΠΑ στο Μοσχάτο

Τις δυνάμεις τους ενώνουν η Περιφέρεια Αττικής και η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς με στόχο την υλοποίηση του αντιπλυμμυρικού έργου στις περιοχές των δήμων Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη-Μοσχάτου-Ταύρου με το 1ο Σύμφωνο Ακεραιότητας που υλοποιείται σε έργο ΕΣΠΑ.

Το Σύμφωνο Ακεραιότητας παρουσιάστηκε εχθές, Πέμπτη, σε ειδική Ημερίδα που διοργάνωσε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΥΔΕΠ) της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με τη Διεθνή Διαφάνεια- Ελλάς.

«Μεταξύ των πρωτοβουλιών μας, επιλέξαμε να συμμετέχουμε ως μόνος φορέας της ελληνικής Πολιτείας στην πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδας για καθαρές δημόσιες συμβάσεις», δήλωσε σχετικά η Καλλιόπη Σταυροπούλου, Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος, εκπροσωπώντας την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου στην εκδήλωση. «Επιλέξαμε να εφαρμόσουμε αυτό το όργανο κατά της διαφθοράς και υπέρ της διαφανούς άσκησης διοίκησης σε ένα κορυφαίο έργο υποδομής το οποίο υλοποιείται σήμερα», είπε χαρακτηριστικά.

«Η πρόταση της Διεθνούς Διαφάνειας στο πρόβλημα των «μη καθαρών» δημοσίων συμβάσεων είναι το Σύμφωνο Ακεραιότητας. Πρόκειται για μια καλή πρακτική, που άρχισε να αναπτύσσει η οργάνωση τη δεκαετία του ’90 και την οποία συνεχίζει να εξελίσσει», δήλωσε η Ζέφη Νικολάου, Γενική Γραμματέας της Διεθνούς Διαφάνειας- Ελλάδος (φωτ.). Όπως εξήγησε, το Σύμφωνο Ακεραιότητας προτείνεται ως προληπτικός μηχανισμός σε κρατικούς φορείς και επιχειρήσεις, με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας και της κοινωνικής λογοδοσίας στην εκτέλεση των δημοσίων συμβάσεων. «Ο ρόλος της Κοινωνίας των Πολιτών, που λειτουργεί ως Ανεξάρτητος Παρατηρητής, είναι καταλυτικός», τόνισε και πρόσθεσε: «Το Integrity Pact, μπορεί να κάνει τη διαφορά στη διαφθορά και στην Ελλάδα».

Ο κ. Δημήτρης Δρόσης, Προϊστάμενος Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΥΔΕΠ) Περιφέρειας Αττικής, παρουσίασε το σκεπτικό πίσω από την καινοτόμα αυτή δράση της Περιφέρειας λέγοντας ότι: «Η διαφθορά βλάπτει σοβαρά την οικονομία και την κοινωνία στο σύνολο της, υπονομεύοντας τη Δημοκρατία», ενώ αναφερόμενος στους στόχους της συγκεκριμένης ενέργειας, δήλωσε πως: «Επιδιώκουμε την ενημέρωση των πολιτών. Σκοπός είναι να αποτυπώσουμε τα οφέλη και τις δυσλειτουργίες που θα προκύψουν από το συγκεκριμένο εγχείρημα, να ενισχύσουμε τον έλεγχο σε όλα τα στάδια ενός δημοσίου έργου, να ενισχύσουμε το brand name του ΕΣΠΑ και να επιταχύνουμε την υλοποίηση των έργων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider