Στις 26 Μαρτίου η κηδεία του Θανάση Γιαννακόπουλου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στις 26 Μαρτίου η κηδεία του Θανάση Γιαννακόπουλου
Την Τρίτη στις 26 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του Θανάση Γιαννακόπουλου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο ΥΓΕΙΑ.

Την Τρίτη στις 26 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του Θανάση Γιαννακόπουλου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο ΥΓΕΙΑ, μετά από μακρά νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Είχε υποστεί βαρύ θρομβωτικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο από το οποίο, παρά την έγκαιρη και επιτυχή θρομβεκτομή, δεν μπόρεσε να συνέλθει.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος γεννήθηκε το 1931, σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ και από νεαρή ηλικία βρισκόταν στο φαρμακείο του πατέρα του, μαζί με τον αδερφό του Παύλο στην Πειραιώς. Μετά το θάνατο του Παύλου, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος διετέλεσε πρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ.

Μεγάλη αγάπη του Θανάση Γιαννακόπουλου ήταν ο αθλητισμός. Ήταν πρόεδρος του Παναθηναϊκού σε μπάσκετ, βόλεϊ και ερασιτέχνη, ενώ ήταν και για αρκετά χρόνια σύμβουλος της ΕΠΟ. Από το 1992 μέχρι το 2012 υπήρξε συνιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού μαζί με τον αδερφό του, Παύλο. Ανέλαβε την προεδρία των ερασιτεχνικών τμημάτων του Παναθηναϊκού από το 1999 έως το 2009 και του είχε δοθεί το προσωνύμιο «τυφώνας». Επίσης, υπήρξε πρόεδρος του επαγγελματικού τμήματος βόλεϊ ανδρών του Παναθηναϊκού την περίοδο 2008-09.

Ο αδερφός του Θανάση Γιαννακόπουλου, Παύλος, άφησε την τελευταία του πνοή στις 10 Ιουνίου 2018 ενώ ο τρίτος αδερφός της οικογένειας, Κωνσταντίνος, λίγους μήνες νωρίτερα, στις 29 Απριλίου 2018.

Τσίπρας: Αφήνει ένα μεγάλο κενό στο χώρο του επιχειρείν και τον αθλητισμό

Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Θανάση Γιαννακόπουλου έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

«Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος άφησε το θετικό αποτύπωμά του στην ελληνική επιχειρηματικότητα και υπηρέτησε το μπάσκετ και τον Παναθηναϊκό με ευπρέπεια και πολλή αγάπη», αναφέρει ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα επισημαίνει πως η «απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό στο χώρο του επιχειρείν και του ελληνικού αθλητισμού».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider