«Φύλλο και φτερό» κινητά και πιστωτικές - Ψάχνουν τα δρομολόγια του μακελάρη της Ν. Ζηλανδίας στην Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Φύλλο και φτερό» κινητά και πιστωτικές - Ψάχνουν τα δρομολόγια του μακελάρη της Ν. Ζηλανδίας στην Ελλάδα
Κινητά και πιστωτικές «δείχνουν» τα δρομολόγια του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας στην Ελλάδα.

Πέντε τηλεφωνικές συνδέσεις, καθώς και αριθμούς πιστωτικών καρτών που χρησιμοποίησε κατά την παρουσία του στην Ελλάδα ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας, έχουν μπει στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας επιχειρούν να χαρτογραφήσουν τις κινήσεις του Μπρέντον Τάραντ όσο ήταν στη χώρα μας, προκειμένου να διαπιστώσουν με ποιους συναντήθηκε και σε τι κινήσεις προέβη. Τα συγκεκριμένα στοιχεία δόθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Νέας Ζηλανδίας μέσω διαύλων συνεργασίας, προκειμένου να διευκρινιστούν οι κινήσεις του στη χώρα μας, οι αγορές του, οι διαμονές του και κυρίως αν και με ποιους είχε συναντήσεις.

Η πρώτη παρουσία του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας στην Ελλάδα, έχει καταγραφεί στις 20 Μαρτίου 2016 όταν ήρθε στο «Ελ. Βενιζέλος» από την Κωνσταντινούπολη. Στη συνέχεια ταξίδεψε στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου παρέμεινε για επτά ημέρες, ενώ αμέσως μετά αεροπορικώς πήγε στην Σαντορίνη, και μετά από διαμονή τριών ημερών ήρθε και πάλι με αεροπλάνο στην Αθήνα. Από εκεί και πέρα, μετά από περίπου μία εβδομάδα φαίνεται πως ταξιδεύει αεροπορικώς από την Θεσσαλονίκη και πάλι στην Κωνσταντινούπολη.

Αυτό το κενό χρονικό διάστημα της μίας εβδομάδας υπάρχει η αστυνομική εκτίμηση, πως ο 29χρονος κινήθηκε οδικώς, ίσως με κάποιο νοικιασμένο όχημα, πιθανόν με κάποιες στάσεις σε άλλες ελληνικές πόλεις κάτι που θα επιβεβαιωθεί ή όχι, μέσω των κινήσεων τραπεζικών ή διαδικτυακών συναλλαγών.

Πάντως, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι ότι θα προκύψει κάποιο στοιχείο από τις τηλεφωνικές συνδέσεις, καθώς σχεδόν καμία εταιρεία δεν κρατά αρχεία σε βάθος τριών ετών.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider